REGAL ORIGINAL

Urmeneta convida Obama als Sanfermines

L'ambaixador nord-americà James Costos envia un divertit dibuix de l'artista navarrès al president dels EUA

 

  / TWITTER

1
Es llegeix en minuts

La broma (o el dibuix, per ser més concrets) ha arribat lluny, molt lluny, ni més ni menys que fins a la Casa Blanca. Al conèixer la notícia que Barack Obama farà una visita oficial a Espanya al juliol, Andreu Buenafuente va invitar l'ambaixador nord-americà, James Costos, al seu programa 'Late motiv' (Movistar +). Buenafuente li va demanar al seu bon amic Mikel Urmeneta, fundador de Kukuxumuxu, alguna ocurrència amb què animar la conversa, en què es parlaria de la visita del mandatari nord-americà al nostre país, i el genial navarrès va fer un dibuix d'allò més divertit: Obama, vestit de mosso pamplonès davant de Testis, el simpàtic toro que va crear al seu dia Urmeneta, que després de ser expulsat de Kukuxumuxu va decidir fundar Katuki SaguyakiKukuxumuxu Katuki Saguyaki, una altra marca de nom impronunciable (en castellà, menjar de gat, menja de ratolins).

Notícies relacionades

La cosa podria haver quedat aquí, però Costos, que té una bona relació amb el president dels Estats Units i presumeix d'un acusat sentit de l'humor, li ha enviat el dibuix al 'cap', tal com ha confirmat amb un missatge via Twitter. A Pamplona, les bromes sobre el tema de la improbable visita d'Obama han generat diversos mems, però cap tan bo com el graciós dibuix d'Urmeneta, que juga amb el lema 'Yes, we can' que va popularitzar el demòcrata a la Casa Blanca el 2008: 'Yes, you can… run!!' (en castellà, sí, tu pots… córrer).

És a dir, una autèntica invitació perquè el president dels Estats Units busqui un forat a l'agenda, visiti la capital navarresa i, ja que serà aquí al juliol, es posi a córrer davant dels toros.