VIDA MOLT INTENSA

La mare de Carla Bruni explica els secrets de la família

Marisa Bruni Tedeschi escriu a la seva autobiografia sobre Maurizio Emmert, l'amant amb qui va tenir l'exmodel

 

  / REUTERS / FONDAZIONES CINI

3
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

Carla Bruni va saber que Maurizio Remmert era el seu pare biològic el 1996, quan la model, cantant i ex primera dama francesa ja tenia 28 anys. Va ser Alberto , el marit de la seva mare, qui va voler revelar el secret de família abans de morir i Marisa Bruni Tedeschi, l’encarregada de donar la notícia a la jove Carla.

«El fet que l’hagués tingut amb un altre home no la va sorprendre gens. Però em va retreure que li hagués amagat la veritat durant tant de temps. I tenia raó», admet Marisa Bruni Tedeschi a 'Mis queridas hijas, os voy a contar…', l’autobiografia que acaba d’aparèixer a les llibreries franceses.

Al llarg de les seves 300 pàgines, la mare de Carla Bruni parla de la seva vida familiar, els seus amors de joventut, els grans festivals de música clàssica que va recórrer com a pianista i fins i tot dels secrets de l’Elisi. També dels seus fills: Virginio , mort a causa de la sida el 2006; Valeria , actriu i directora, i Carla. 

 

EDAT PER CONFESSAR

«Volia explicar la meva vida a les meves filles fins i tot en els detalls més mínims, perquè encara hi ha moltes coses que no saben de mi. Naturalment hi ha alguns passatges que poden sorprendre, però tant me fa. Als 86 anys ja puc dir el que vulgui», ha declarat a la revista Gala.

Casada el 1958 amb el compositor Alberto Bruni Tedeschi , aquesta apassionada de l’òpera reconeix haver sigut una dona enamoradissa. A més del pianista Arturo Benedetti Michelangeli , entre els seus amants figura Georgio Remmert i el seu fill Maurizio , de qui es va enamorar quan ell tenia 19 anys i ella 35. D’aquesta relació naixeria Carla . «En aquella època, a les famílies burgeses es guardaven molt bé els secrets. Els meus tres fills no en sabien res, assenyala.

«Narro aquesta història en un capítol per explicar-li a la meva filla per què mai li vaig parlar d’això. En el fons sempre hi va haver una mica de ressentiment, però un dia li vaig dir: No et queixis, tens dos pares i tots dos són bons», ha confessat Marisa a l’emissora Europe 1. 

 

UN SECRET A CRITS 

La relació clandestina entre la mare de Carla i Maurizio Remmert era ben coneguda als cercles de la burgesia de Torí dels anys 60, però mai se’n va parlar fins que el mateix Remmert va decidir treure-la a la llum el gener del 2008 al diari O Estado de São Paulo per posar fi als rumors que corrien als mitjans de comunicació brasilers. «Vaig viure amb Marisa una gran història d’amor. No va ser una aventura», deia el ja empresari Remmert , instal·lat des de fa més de 30 anys a São Paulo, on dirigeix un negoci dedicat al vi i la gastronomia.

El pare biològic de Carla va assistir a París al matrimoni de la cantant amb el llavors president francès, Nicolas Sarkozy , el febrer del 2008, i va ser convidat a la Lanterne, la residència pròxima a Versalles on la parella va passar la lluna de mel.

Notícies relacionades

A la revista Gala , Marisa Bruni-Tedeschi relata una altra trobada memorable, la que va tenir amb Sarkozy abans que es convertís en el seu gendre. «Un dissabte, Carla va passar per casa per deixar-me el seu fill Aurélien perquè havia de sortir. Van trucar a la porta i era Nicolas , que em volia conèixer. Va seure al sofà. Jo estava amb la meva germana Gigi . Crec que volia saber on es ficava». 

La mare de l’ex primera dama s’enorgulleix d’entendre’s «molt bé» amb l’antic cap de l’Estat, de qui diu que és «molt atent» amb ella, com ho és amb la seva pròpia mare. L’únic tema tabú que hi ha és la política, que tots dos eviten quan estan junts.