BODES D'OR

Sopar de gala amb Plácido Domingo

El Gran Teatre del Liceu commemora els 50 anys del debut del tenor a Barcelona amb un àpat a l'escenari i mariachis

La celebració va comptar amb 350 convidats i va recaptar 115.000 euros per restaurar la façana històrica del coliseu

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Un grup de mariachis va acomiadar ahir l’homenatge a Plácido Domingo al Liceu. El cantant, que va recordar emocionat que el seu pare era del Clot i els seus avis paterns de Mataró, va rebre una placa commemorativa del Gran Teatre. 

    Domingo viu intensament les seves bodes d’or amb el Liceu. Després de triomfar com a Simon Boccanegra dissabte i rebre una llarga ovació del públic en la primera de les tres funcions on intervé, el Gran Teatre li va oferir ahir un sopar de gala per commemorar amb aficionats i mecenes els 50 anys del debut del cantant al Liceu.

    El sopar va reunir melòmans, mecenes, representants de la política, la cultura i el món empresarial. A l’esdeveniment hi van assistir 350 convidats i es van recaptar 115.000 euros. El cobert costava 300 euros i es destinarà a restaurar la façana del coliseu. Santi Vila, conseller de Cultura de la Generalitat, i María de los Llanos de Luna, delegada del Govern, van ser rebuts a l’arribar per Joaquim Molins, president de la Fundació del Gran Teatre, que va estar acompanyat del seu equip: Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu; Roger Guasch, director general, i Salvador Alemany, president del Consell de Mecenatge.

CONVIDATS / Carmen Mateu de Suqué, fundadora del Festival Castell de Peralada, on Domingo ha actuat; l’advocat i expolític Miquel Roca, que defensa la infanta Cristina en el cas Nóos; Ignacio García-Nieto, president del Cercle del Liceu; el doctor Joaquim Barraquer i Santiago Fisas, del PP, estaven entre els convidats.

Notícies relacionades

    Domingo, polifacètic tenor reconvertit en baríton, que és un tità de l’òpera que ha interpretat 146 obres i 3.822 funcions en la seva prolífica carrera, va ser el gran protagonista de la nit. Les taules estaven col·locades a l’escenari del Liceu amb un decorat impressionant, el de les butaques des d’on el públic ha aplaudit Domingo. Al Liceu el cantant ha interpretat sobretot rols de Puccini, Verdi, Giordano i Wagner després del seu debut l’1 de gener de 1966 cantant tres òperes mexicanes. Des d’aquella nit, que també va representar el seu debut a Espanya, ha cantat 25 òperes al Gran Teatre –tres en versió concert– amb títols com Manon Lescaut, Andrea Chénier, Un ballo in maschera i Parsifal.

    Els 115.000 euros recaptats se sumaran als 72.000 aconseguits l’any passat amb un sopar similar que en lloc de la sala principal es va fer al Foyer. Si els plans es compleixen, el Liceu preveu iniciar les obres al setembre. Amb aquesta reforma no només se solucionaran problemes estructurals, sinó que també es crearà un nou sistema d’il·luminació amb llums de baix consum energètic. El pressupost total és de 492.000 euros i es finançarà a través de donacions i lones publicitàries.