Un sopar inoblidable

L'elecció del Català de l'Any tindrà com a 'postres' el millor sopar de l'any gràcies a les creacions dels cuiners més reconeguts

fimedio29357232 barcelona 16 04 2015 premi catala de l any en el t160401190900

fimedio29357232 barcelona 16 04 2015 premi catala de l any en el t160401190900

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Podria pensar-se, perquè són ja molts anys cuinant per a unes 800 persones que assisteixen a la gala del Català de l'Any al Teatre Nacional de Catalunya, que els xefs que participen en el sarau ho viuen amb certes dosis de rutina. Seria fins i tot justificable. Però no. Res d'això. Al contrari, aquests cracs beneïts per la guia Michelin i totes les llistes dels millors restaurants del món hagudes i per haver esperen amb il·lusió el Sopar de l'Any per tres raons principals. Una és que compartiran converses i experiències amb els seus companys, que veuen bastant poc (les seves són agendes de ministres) i amb els quals els uneix una relació que respecte i fins i tot d'afecte; la prova és que ni Ferran Adrià s'ho perd, i això que no cuina. La segona és que, en poques hores, atendran un públic multitudinari i agraït; és a dir, el somni de qualsevol restaurador. I la tercera és que es prenen com un repte la creació de receptes saboroses i originals.

22 ESTRELLES MICHELIN / L'equipàs està format pels representants d'11 establiments amb pedigrí: Carme Ruscalleda (Sant Pau), Paco Pérez (Miramar), Fina Puigdevall (Les Cols), els bessons Sergio i Javier Torres (Dos Cielos), Carles Gaig (Gaig), Paco Méndez i Albert Adrià (Hoja Santa), Sergio Humada (Via Veneto), Mey Hofmann (Hofmann), Christian Escribà i Patricia Schmidt (Escribà), Jordi Roca (Rocambolesc) i l'equip de Nandu Jubany (Can Jubany). Dirigirà la constel·lació d'estrelles Michelin (sumen 22 en total) Jaume Vera, a qui recolza en la coordinació Grup GSR, avesat en actes gastronòmics multitudinaris com el d'aquest dijous.

Temes:

Gastronomia