SEGONS 'EL CONFIDENCIAL'

Hisenda demana tres anys de presó per a Borja Thyssen per frau fiscal

L'Agència Tributària creu que el fill de Tita Cervera no va declarar 630.00 en impostos del 2007

Hisenda demana tres anys de presó per a Borja Thyssen. L’Agència Tributària creu que el fill de Tita Cervera no va declarar 630.00 en impostos del 2007. / EFE / R. SANCHIDRIÁN / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Tributària té oberts dos expedients contra Borja Thyssen per frau fiscal. Segons publica 'El Confidencial', citant fonts pròximes al jutjat de Pozuelo de Alarcón que instrueix el cas del fill de Tita Cervera, l'Advocacia de l'Estat, que representa Hisenda, va presentar fa uns mesos l'escrit de qualificació en què demana per a ell tres anys de presó per defraudar uns 630.000 euros en els impostos de la renda i patrimoni del 2007. La defensa de Borja Thyssen insisteix que residia a Andorra i que l'actuació d'Hisenda va ser "il·legal".

La suposada residència a Andorra és motiu de conflicte amb Hisenda des del 2013. L'Agència el va denunciar l'11 de juny d'aquell any per haver defraudat en els impostos de la renda i patrimoni. Segons la publicació, Hisenda acusa Thyssen de no tributar a Espanya pels seus múltiples ingressos d'aquell any, que inclouen els 300.000 dòlars d'avançament del pacte de Basilea, l'acord que establia el repartiment de l'herència del baró Thyssen.

LA FIGURA DEL RESIDENT FISCAL

Notícies relacionades

Per ser resident fiscal a l'estranger s'han de passar més de 183 dies fora d'Espanya. L'Oficina Nacional d'Investigació del Frau (ONIF) va requerir a les empreses de guardaespatlles de Borja Thyssen les seves estades a Espanya, per intentar acreditar que no passava sis mesos a Andorra. 

'El Confiddencial' recorda que Borja té una altra causa penal oberta als jutjats de Pozuelo. És sobre l'impost de la renda del 2010. La base de la declaració són els cinc milions del pacte de Basilea, la liquidació de l'herència del baró. Hisenda considera que la declaració no és correcta.