CONFESSIÓ TELEVISIVA

Charlie Sheen: "Sóc aquí per admetre que sóc VIH positiu"

L'actor nord-americà revela en el programa 'Today' de la NBC que té el virus

2
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

Després d’una pluja de rumors als tabloides i la premsa del cor dels EUA, Charlie Sheen ha confirmat en una entrevista que té el virus VIH, malaltia que segons ell mateix va contraure «fa uns quatre anys». L’actor ha confessat que, entre altres motius, ha decidit fer pública la seva condició per acabar amb els «xantatges» dels quals ha sigut objecte per mantenir en secret el seu estat de salut, una extorsió per la qual hauria pagat més de 10 milions de dòlars.

«Avui m’allibero a mi mateix d’aquesta presó», va dir al programa 'Today show'. El protagonista de Dos hombres y medio va arribar a ser l’actor més ben pagat de la televisió, però la seva vida és des de fa anys una permanent espiral d’escàndols, regada de drogues, prostitutes, sortides de to i presumpta violència domèstica.

«Sóc aquí per admetre que sóc VIH positiu», va dir el fill de Martin Sheen i germà d’Emilio Estévez abans d’assenyalar que necessitava posar fi «al bombardeig d’atacs, mitges veritats i articles erràtics que circulen» sobre ell. Sheen va assegurar desconèixer com va contraure la malaltia, tot i que ha donat a entendre que no va ser per l’ús de xeringues usades.

De fet, va pensar inicialment que tenia un tumor cerebral. A les nits es llevava xop de suor i tenia terribles mals de cap. Quan va rebre el diagnòstic, va entrar en una acusada depressió i un marasme de drogues i alcohol «temporal però abismal» que ell mateix va definir com «una carrera cap al suïcidi». «És difícil absorbir aquestes tres lletres», va dir referint-se al VIH.

ADDICTE AL SEXE

Faldiller empedreït, tres vegades casat i divorciat, va parlar de les seves constants relacions sexuals amb prostitutes i dels diners que ha hagut de pagar per mantenir el seu secret. Una d’aquelles companyes fugaces de sexe de pagament va entrar un dia al seu bany després d’haver anat al llit junts i va fer una foto als seus medicaments retrovirals, una foto que, sempre segons el seu relat, va utilitzar després per extorsionar-lo. Una vegada preguntat si va revelar a totes les seves companyes sexuals que tenia el VIH després  d’haver rebut el diagnòstic, va contestar: «Sí, ho he fet sense excepció». Però no és això el que va declarar ahir una de les seves companyes dels últims anys, l’actriu porno Bree Olson, amb qui sortia aparentment quan va rebre la notícia.

Notícies relacionades

Poc després de la confessió de Sheen, Olson va declarar al programa de Howard Stein que no s’havia assabentat de la malaltia de la seva exparella fins al cap de setmana passat, quan la premsa va començar a avassallar-la amb trucades. «Mai me’n va dir res», va afirmar. «Jo era la seva nòvia. Vivia amb ell. Estàvem junts i vam tenir sexe gairebé cada dia amb condons Lambskin». Aquests són els condons naturals, fets amb membranes naturals, que prevenen l’embaràs però no serveixen per prevenir les malalties de transmissió sexual.

Sheen, que podria enfrontar-se a una demanda judicial, va assegurar que sortint de l’armari pretén a més ajudar a combatre l’estigma del VIH. «Tinc la responsabilitat de millorar com a persona i ajudar altres», ha proclamat.