Justin Bieber arrasa en els premis europeus de la MTV

Taylor Swift, l'altra gran favorita, es va haver de conformar amb el títol a la millor cançó

Justin Bieber a l’entrada dels premis MTV. / AFP / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El gran vencedor de la gala dels premis MTV Europa va ser Justin Bieber. El cantant canadenc, que el 13 de novembre llançarà el seu nou disc, Purpose, partia com a favorit en sis categories i els fans el van coronar en cinc amb els seus vots. Bieber es va aixecar amb el guardó com a Millor artista masculí, Millor look i Millor col·laboració per Where are you now?, que va gravar amb Skrillex i Diplo. També va obtenir el premi World wide Act Amèrica del Nord i el de Millors Fans. Taylor Swift, l'altra favorita, es va haver de conformar amb el premi MTV a la Millor cançó per Bad Blood, on canta amb Kendrick Lamar. Rihanna es va coronar com a Millor artista femenina.

La gala es va desenvolupar ahir a la nit al Mediolanum Forum de Milà (Itàlia) però també hi va haver actuacions a l'exterior, en un gran escenari muntat a la plaça del Duomo, davant la catedral. La cerimònia va estar presentada per Ed Sheeran i Ruby Rose, tots dos molt elegants, ell amb americana fosca i ella amb un vestit negre amb escot paraula d'honor que deixava a la vista els seus tatuatges. Al llarg de la nit, no obstant, ella s'atreviria amb 10 models diferents, amb estils molt variats.

Justin Bieber, vestit de vermell passió però amb estil raper amb una samarreta ampla i gorra grisa, va agrair a tothom «mare, pare, Déu i els fans» el seu primer premi, el de Millor artista masculí. I va repetir el discurs cada vegada que en rebia un de nou. El primer li va arribar després de l'actuació de Mackelmore & Ryan Lewis, que van obrir la vetllada amb Downtown, cançó guanyadora en la categoria Millor vídeo.

Nicki Ninaj va agrair a distància el premi com a Millor artista hip-hop que va entregar el tennista Novak Djokovik. Coldplay es va emportar el de Millor artista de rock, i Martin Garrix, el de Millor artista electrònic. Lana del Rey va destacar com a Millor artista alternativa i One Direction com a Millor artista pop.

El premi revelació va ser per a un altre absent, Shawn Mendes, que també es va alçar com a Millor Push. El jove cantant canadenc els va agrair a través d'un vídeo.

Ed Sheeran alternava les tasques com a presentador amb actuacions com la que va fer al costat de Rudimental interpretant Lay it all on me. Fins i tot va tenir temps per recollir un premi, ja que l'artista anglès va ser votat com a Millor directe.

Notícies relacionades

De totes les actuacions, la que més va electritzar la gala va ser la de Justin Bieber, que va enamorar els seus fans cantant What do you mean? acompanyat per un increïble fons de pixels. Ellie Goulding, Jason Derulo, James Bay, Jess Glynne i Twenty One Pilots també van lluir en les seves interpretacions. Els Duran Duran van rebre el premi Vídeo visionary per ser pioners del videoclip. Ells i Andrea Bocelli van ser els més veterans de la gala. L'italià va cantar dos temes. Primer en italià, Con te partiró, i després es va llançar amb una versió de Just give a reason, de Pink, que va versionar amb la jove Tori Kelly, amb vestit daurat, que va triomfar tant amb ell com, abans, en solitari.

Pharrell Williams va tancar la gala amb una connexió amb la plaça del Duomo a ritme de Freedom on milers de persones subjectaven una pancarta plena de banderes per recolzar la campanya solidària de MTV per alleujar la crisi dels refugiats.

Temes:

Justin Bieber