entrevista a la revista 'gurb'

Javier Mariscal: "Sóc un manter"

El dissenyador valencià, autor del Cobi, defineix la seva situació de "precària econòmicament"

Javier Mariscal al costat d’una de les seves obres.

Javier Mariscal al costat d’una de les seves obres. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
ANDREA PUJOL / BARCELONA

Javier Mariscal, autor de la mascota dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, Cobi, diu que està arruïnat i sense feina, a més de fer de "manter" als carrers de la capital catalana per poder vendre les seves obres. 

EL PERIÓDICO ja va explicar l'11 de setembre del 2014 que el dissenyador valencià vivia un dels moments més durs de la seva vida professional. L'any passat Mariscal es va presentar a concurs de creditors voluntari per intentar salvar la seva empresa. Un any més tard la revista literària 'Gurbrevista ' descobreix que les coses no van acabar bé. "Em vaig arruïnar, no ho vaig saber fer, i al mateix temps vaig tenir un desengany amorós i vaig acabar al psiquiatre prenent pastilles", diu el dissenyador.

Notícies relacionades

Javier Mariscal assenyala que tots els seus mals van començar a partir del 2008 quan va haver de fer un ERO al seu estudi de 40 treballadors. EL PERIÓDICO explicava el 2014 que només hi treballaven 4 persones, dues de les quals eren el dissenyador i el seu germà. "Vaig entrar en una depressió molt grossa", explica. Ara assegura que segueix estant en una situació "precària econòmicament" i la seva principal preocupació és pels seus fills. "Tinc fills i això és el que et pesa molt. Vols que als teus fills no els falti res, els vols pagar una escola que estigui bé i que en el futur, si volen, puguin anar a la universitat, o si han d'anar a l'estranger, que hi puguin anar".

Mariscal ha explicat a la revista 'Gurb' la seva situació laboral actual. "Jo obro la botiga i ja no hi ve ningú, he d'anar al carrer a posar una manta a terra per posar-hi barrets i coses, per veure si la gent ve i em compra. I, a més, com que sóc il·legal, he de tenir unes cordetes lligades a la manta per quan arribi la Policia estirar-les i 'hoop'... sortir corrent".