HOMENATGE PÒSTUM

El 'cadàver exquisit' de Krahe

Mikel Urmeneta, Pablo Carbonell i Álex de la Iglesia rendeixen tribut al cantautor desaparegut

Mikel Urmeneta, Pablo Carbonell i Álex de la Iglesia reten tribut a Javier Krahe, que va morir el 12 de juliol passat, als 71 anys.

Mikel Urmeneta, Pablo Carbonell i Álex de la Iglesia reten tribut a Javier Krahe, que va morir el 12 de juliol passat, als 71 anys.

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Durant més de 30 anys va mantenir l'interès d'un públic fidel que l'adorava per la ironia mordaç amb què hàbilment retratava la societat en les sarcàstiques lletres de les seves cançons. I és que en la música de Javier Krahe (Madrid, 1944) la realitat es convertia en broma, una conya que els seus amics Mikel Urmeneta, ànima de Kukuxumusu; el cineasta Álex de la Iglesia i l'actor Pablo Carbonell, grans aficionats al dibuix, així com el torero Alejandro Talavante, Enrique Villarreal, cantant del grup Barricada i el nen Damián Muño, entre altres, han volgut immortalitzar amb Cadàver exquisit, un mural compost a 18 mans. Els impulsors d'aquest enginyós megapòster, l'equip de dibuixants de Kukurumuxu, Mikel SantosBelatzi Pepe Valencia,  van elegir una tècnica que els surrealistes denominaven precisament cadàvers exquisits per homenatjar el cantautor, que va morir als 71 anys, el 12 de juliol passat.

Notícies relacionades

El joc va consistir a crear una obra entre nou autors. Cada un va dibuixar un tros a cegues, sabent només on aniria col·locat i tenint com a referència unes petites línies per saber on acabava el dibuix contigu. Després, cada part va ser escanejada i impresa abans de col·locar-la a la paret i compondre l'obra final.

La posada en escena de Cadàver exquisit ha tingut lloc en el IV Saló del Còmic de Navarra, i Javier López Guereña, gran amic i guitarrista de Krahe, no se la va voler perdre. Per a l'ocasió, el compositor va interpretar peces seves i va explicar anècdotes del músic. Després de la seva actuació, va confessar que era el seu debut i que aviat s'estrenaria en solitari.