#CECILTHELION

Caça al dentista

Manifestacions davant la seva clínica, escarni a les xarxes i una vella denúncia per assetjament sexual persegueixen Walter J. Palmer fins al seu amagatall

PETA ha demanat que sigui "extradit, jutjat i preferiblement penjat"

Cartells d’assassí davant la clínica de Bloomington (Minneapolis) de Walter James Palmer. / Adam Bettcher (AFP)

Cartells d’assassí davant la clínica de Bloomington (Minneapolis) de Walter James Palmer.
La premsa s’arremolina davant el centre on fins fa uns dies passava consulta el caçador Walter James Palmer.
Peluixos d’animals salvatges, al cartell de la clínica del doctor Palmer.
L’artista californià Mark Balma pinta Cecil davant la clínica del dentista Walter James Palmer, aquest dimecres.

/

2
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Ningú sap on és Walter James Palmer, el dentista conegut per haver matat d'una manera cruel i inhumana Cecil, el lleó més famós de l'Àfrica. Walter James Palmer no ha anat a treballar a la seva clínica de Bloomington, Minneapolis, des que es va fer públic que ell era el furtiu que va abatre el bell felí de Zimbàbue. Walter James Palmer és com un holograma, una diana virtual, l'enemic públic número u a la seva comunitat, i també al gran veïnat d'internet (on no  queda ni rastre dels seus antics perfils).

"Assassí", "Covard", "Jo sóc Cecil", "Els animals no són trofeus", "Justícia per a Cecil", "Extradició per a Walter Palmer"... El dentista ha evitat anar al seu consultori: un mar de pancartes l'esperen a la porta. L'entrada envidriada de River Bluff Dental Clinic s'ha convertit en un santuari de peluixos de fauna diversa i salvatge, similar a la que des de fa anys caça el doctor.

 

PETITS DISFRESSATS DE SIMBA

Alguns pares han portat fins allà els seus fills disfressats de Simba, perquè quedi clar que amb el perdó, expressat per Palmer mitjançant un comunicat, no en tenen prou. No s'hi val dir: "No sabia que Cecil era tan important". 

L'associació de defensa dels drets dels animals PETA ha demanat que Palmer sigui "extradit, jutjat i preferiblement penjat", per haver matat Cecil.

A internet s'estan recollint firmes per demanar justícia per a Cecil. A The Petition Site ja són més de 700.000 persones que han subscrit un manifest per impedir que se segueixin atorgant llicències per caçar animals en risc d'extinció.

VELLS DRAPS BRUT

El calvari del desaparegut dentista sembla no haver fet res més que començar. Les fotos dels seus variats 'trofeus' inunden les webs de mig món, on el menyspreu per la seva persona cotitza a l'alça. El dentista més buscat és objecte d'escrutini i es mira amb lupa tot el seu passat.

A més d'alguns problemes amb la justícia per culpa de la seva afició caçadora, Walter va ser denunciat per "assetjament sexual" per part d'una de les seves empleades a la clínica, tal com publica 'The Daily Mail'. Va ser entre 1999 i el 2005. La demanda es va presentar davant la Junta de Minnesota d'Odontologia. El 2009, l'assumpte es va resoldre "amb rapidesa i eficàcia" -en paraules del dentista- a cop de talonari. Walter James Palmer no va admetre mai la seva culpabilitat, però va pagar religiosament 127.500 dòlars.

 

Notícies relacionades