CAÇA FURTIVA

Un jutge de Zimbàbue deixa en llibertat sota fiança els dos acusats per la mort del lleó Cecil

Bronkhorst i Ndlovu reben permisos per abandonar la presó després de pagar 1.000 dòlars cadascun i s'hauran de presentar davant el jutge el 5 d'agost

Cecil, el lleó més famós de Zimbàbue. 

Cecil, el lleó més famós de Zimbàbue.  / EFE

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal de Zimbàbue ha deixat en llibertat sota fiança els dos homes que suposadament van cobrar 50.000 dòlars (uns 45.000 euros) del caçador nord-americà que va matar el lleó Cecil, l'exemplar més cèlebre del país.

Els caçadors zimbabuesos Theo Bronkhorst Honest Ndlovu l'últim, propietari d'un parc natural privat, han comparegut davant un tribunal de la ciutat de Hwange, uns 800 quilòmetres a l'oest de la capital, Harare.

Tots dos haurien incorregut en un delicte de caça furtiva a l'ajudar el nord-americà Walter James Palmer a matar Cecil a principis del mes de juliol. Palmer, un dentista de Minnesota, ha al·legat que desconeixia que estigués cometent res il·legal i ha culpat els guies locals de possibles irregularitats.

Després de la vista judicial celebrada aquest dimecres, Bronkhorst i Ndlovu han rebut el permís per abandonar la presó després de pagar 1.000 dòlars cadascun, segons informa la BBC. Tots dos s'hauran de tornar a presentar davant el jutge el 5 d'agost.

A LA CAÇA DEL LLEÓ MÉS ESTIMAT

Cecil, de 13 anys, era una de les principals atraccions del parc nacional de Hwange i també formava part d'un estudi de la Universitat d'Oxford. L'animal portava, a més, un collar GPS que registrava tots els seus moviments.

Notícies relacionades

"No tenia ni idea que el lleó era conegut, estava vigilat i formava part d'un estudi fins que vam acabar la cacera. Vaig confiar en l'experiència dels guies locals per garantir-me una caça legal", va al·legar Palmer dimarts en un comunicat.

El nord-americà va explicar que ni les autoritats zimbabueses ni les nord-americanes s'han posat en contacte amb ell, però es va oferir a ajudar en les investigacions. "Lamento profundament que la pràctica d'una activitat que estimo i practico de manera responsable i legal hagi resultat en la mort d'aquest lleó", va subratllar. 

Temes:

Zimbàbue