UNA FAMÍLIA MARCADA PER LA TRAGÈDIA

Els altres Kennedy

Després de perdre la primera dona i la seva filla, ara Joe Biden plora la mort del seu fill Beau

Joe Biden, amb els seus fills Hunter (esquerra) i Beau, cap el 1972.

Joe Biden, amb els seus fills Hunter (esquerra) i Beau, cap el 1972. / AP / AFP / PAUL J. RICHARDS

1
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

No fa gaire, Joe Biden es va definir a si mateix com «l'optimista de la Casa Blanca», una afirmació que no devia sorprendre ningú. El vicepresident dels Estats Units és un dels contrapunts a la serietat que impera als passadissos del poder a Washington. Un polític que tendeix a la broma i el petoneig en una mostra d'humanitat que li juga sovint males passades per la seva propensió a ficar la pota en el moment més inoportú. El més admirable de tot és que aquesta vitalitat està construïda sobre un pòsit de desgràcia.

Dissabte va morir als 46 anys el seu fill gran, Beau Biden, gairebé un any després que se li diagnostiqués un càncer cerebral. Beau era l'home cridat a recollir el testimoni del seu pare. Veterà de la guerra de l'Iraq, ocupava el càrrec de fiscal general de Delaware i pensava postular-se al càrrec de governador el 2016. «En paraules dels BidenBeau era simplement el millor home que tots nosaltres hem conegut», va dir la família a l'enfrontar-se a la seva recaiguda amb la màxima discreció.

Notícies relacionades

Biden va estar al seu costat en el moment de la mort, però dues setmanes abans va tenir el coratge de dirigir-se en clau personal als estudiants de la Universitat de Yale, que el van invitar per ser un «exemple brillant de superació i compassió envers els altres». Joe Biden els va adreçar unes paraules premonitòries. Per més èxit que tingueu en la vida, sereu incapaços de controlar el vostre destí. «La realitat -va dir- té les seves formes d'intrusisme».

DEVASTAT PER LA DESGRÀCIA / El Nadal de l'any 1972, setmanes després de conquistar el seu escó al Senat, Joe Biden va perdre la seva dona i la seva filla d'un any en un accident de trànsit. Devastat, va pensar a deixar la política, va entretenir la idea del suïcidi i va veure com s'esquerdava temporalment la seva fe catòlica. Però alguns col·legues el van convèncer perquè seguís endavant i Biden es va convertir des d'aleshores en un pare modèlic amb l'ajuda de la seva segona dona, Jill Jacobs. Al senat va donar instruccions perquè l'interrompessin immediatament si els seus fills li trucaven i va mantenir la seva residència a Delaware per poder-los veure cada nit.

Temes:

Obituaris