SENTÈNCIA CONTRA EL DEFENSA DEL BARÇA

La jutge condemna Piqué a una multa de 10.500 euros per ofenses a la Guàrdia Urbana

El futbolista va protagonitzar un altercat amb els agents que pretenien multar el vehicle on viatjava

Piqué discuteix amb dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el 13 d’octubre.

Piqué discuteix amb dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el 13 d’octubre.

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

El Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona ha imposat aquest dimarts una multa de 10.500 euros al jugador del FC Barcelona Gerard Piqué per l'altercat amb un agent de la Guàrdia Urbana la matinada del 13 d'octubre del 2014 a la capital catalana. La sentència li atribueix una falta contra l'ordre públic d'ofenses als agents de l'autoritat.

La jutge Asunción González condemna el jugador del Barça a la multa de 10.500 euros que havia demanat l'acusació al considerar-la "proporcionada a la seva capacitat econòmica", davant els 900 euros que per aquesta falta de respecte demanava la fiscalia.

Notícies relacionades

La sentència declara provat que, cap a les 2.20 hores del 13 d'octubre del 2014, Piqué es trobava com a passatger en un vehicle indegudament estacionat al carrer de Ramon Trias Fargas de Barcelona. Quan un agent es va acostar al conductor del cotxe per dir-li que el denunciaria per infringir la prohibició de parar-se al lloc, el defensa del Barça va baixar del turisme i després d'intentar que el guàrdia no posés la multa dient-li que només havia estat cinc minuts fent-se fotos amb els seus fans, el va increpar en "to aïrat i despectiu". La resolució sosté que el futbolista va deixar anar expressions com "que li feia vergonya l'actuació de la guàrdia urbana", "que ho feia per tocar els ous" i "que la multa la pagaria el seu pare". I no només això, sinó que l'esportista va arrugar el butlletí de denúncia i el va llançar als peus de l'agent.

La jutge considera que els fets són legalment constitutius d'una falta contra l'ordre públic per l'actitud "despectiva i d'agressivitat verbal i gestual" de Piqué davant de l'agent de la Guàrdia Urbana que es disposava a denunciar el vehicle mal aparcat. La sentència es basa, sobretot, en les declaracions dels policies municipals que van actuar en l'altercat. Segons aquests testimonis, Piqué va arribar a dir als agents que el denunciaven perquè era famós i "li tenien enveja" i que "anaven a comissió per les denúncies que estenien". La defensa del futbolista va aportar una gravació del fet, encara que no es podia sentir tot. L'advocat de Piqué, que no es va presentar al judici, va llegir en la vista un escrit en què el jugador reconeixia que s'havia dirigit als guàrdies urbans de "manera desafortunada".

Temes:

Gerard Piqué