LITERAT RECUPERAT

Gala proclama estar «lliure del càncer»

L'escriptor, de 84 anys, lluitava des del 2011 contra la malaltia

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

l'homenatge que va rebre Antonio Gala a Màlaga, on va ser nomenat fill adoptiu i va rebre la Medalla d'Or de la ciutat, va ser també un moment de celebració i alegria perquè l'escriptor va confessar davant els convidats que ha guanyat la batalla contra el càncer. «Els doctors del Reina Sofía [l'hospital de Còrdo-va] m'han declarat lliure del càncer», va proclamar. L'autor d'El manuscrito carmesí i La pasión turca, de 84 anys, lluitava contra la malaltia des del 2011. També llavors va fer pública la notícia, explicant que es tractava d'un càncer «de difícil extirpació». Una batalla en què ha estat, segons les seves pròpies paraules, «més temps del que tocava».

Notícies relacionades

«Un càncer és desagradable -va explicar l'any passat a la revista Glamour-. Em van fer una colonoscòpia que va sortir malament i es va transformar en un càncer de recte. Per una altra part, la malaltia m'ha complagut perquè, amb els anys, he deixat de sortir tant i així no he de justificar per què no he de sortir al carrer». El literat, que va néixer a Brazatortas (Ciudad Real) però està molt vinculat a Andalusia, gairebé no s'ha deixat veure des que li va ser diagnosticada la malaltia, i ha estat molt de temps reclòs a la seva finca,  a La Baltasara, situada a Alhaurín el Grande.

ASPECTE SALUDABLE PERÒ ENVELLIT / Amb aspecte més saludable, però envellit, Gala va oferir un discurs d'acceptació de les distincions en què va declarar el seu amor etern a Màlaga, de la qual va dir que se sent més que de «cap altre lloc qualsevol de l'amplíssim món» que coneix.