PUBLICAT PER 'GOURMET'S'

David de 'Top chef', crònica d'una victòria ja 'comentada'

Un inoportú comentari al portal 'TripAdvisor' va deixar en evidència el vencedor de la segona edició del programa d'Antena 3 dos mesos abans de produir-se

1
Es llegeix en minuts
RICARD CARDONA / BARCELONA

Mentre els concursants Marc Jolí i David García mantenien la seva batalla als fogons de 'Top chef' durant la final del programa d'aquest dimecres, la tensió i l'emoció inundaven les cases de 3,3 milions de persones mirant el concurs. No obstant, EL PERIÓDICO i Pau Arenós van donar més que pistes fa un mes del que passaria a les cuines del programa. 

Una agraïda comensal, un comentari ingenu i una incontrolable web de participació 2.0 van fer que la final de 'Top chef' perdés la màgia de la incertesa total. Com explica el 'descobridor' del comentari en qüestió, Pau Arenós, la curiositat culinària el va portar a conèixer el final de la història televisiva sense buscar-ho.

David García, flamant vencedor de 'Top chef', regenta 'To[+] Restaurant', a To[+] RestaurantPalà de Torruella (Bages). Un restaurant desconegut en una no més popular localitat. Aquesta curiositat per conèixer el que hi cuinava el prometedor concursant de 'Top chef' va portar Arenós a buscar el seu nom a internet. El resultat va ser gairebé desèrtic, però va acabar a l'omnipresent TripAdvisor. I va arribar la sorpresa en forma de comentari a la web: "Enhorabona, David, per ser el guanyador del TOP CHEF", datat del 25 d'octubre.

Notícies relacionades

Sorprenent revelació per a un programa que firma contractes de confidencialitat amb tots els seus implicats. Un comentari, presumiblement innocent, que deixava en evidència el resultat final del programa d'Antena 3. Però només era un comentari en una pàgina de restaurants i allotjaments, cap filtració interessada. No obstant, l'escassa popularitat del To[+] Restaurant contrasta amb la de 'Punta de ganivet'Punta de ganivet, secció de Pau Arenós. El periodista va decidir publicar la seva curiosa troballa sense aplicar-hi més credibilitat, i exposar-hi la descoberta lliure de judici de veracitat. Però la xarxa propaga les 'informacions' --que de fet no ho era-- a la velocitat de la llum. En poques hores, la suposada 'filtració' ja es va trobar a tot internet. 

L'enrenou creat al voltant del 'maleït' comentari va fer que TripAdvisor decidís eliminar-lo (falta saber quin en va ser el motiu real, ja que no incomplia cap norma de publicació en aquesta portal). La cadena Antena 3 va decidir treure importància al fet. Un mes més tard, l'audiència va veure com David García es proclamava campió de la segona edició de 'Top chef'. Sorpresa.

Temes:

Top Chef