Herència repartida per anar a l'altar

Carlos, el primogènit i principal beneficiari, haurà de preservar el llegat

El 2005 va rebre una medalla a Sevilla.

El 2005 va rebre una medalla a Sevilla. / EFE / JOSÉ MANUEL VIDAL

1
Es llegeix en minuts

Per facilitar el camí cap a l'altar amb Alfonso Díez i superar la notòria negativa dels seus fills, Cayetana va decidir repartir-los l'herència abans de les núpcies. El 4 de juliol del 2011 va citar els seus fills i va repartir el seu llegat mitjançant una donació escripturada davant un notari de Madrid, a través del qual Carlos, Jacobo, Alfonso, Fernando, Cayetano i Eugenia passaven a ser titulars del registre de tots els seus béns. La duquessa es va reservar el dret a seguir administrant-los tots. Amb aquesta decisió, Cayetana va deixar els seus fills sense el principal argument que esgrimien contra el seu nou casament, ja octogenària. La donació va ser acceptada per tota la família, un pas que era necessari perquè es fes efectiva jurídicament.

La immensa fortuna de la duquessa inclou palaus, mansions, cortijos, cases, grans latifundis a Andalusia i Salamanca, accions, joies i obres d'art. Carlos Fitz-James Stuart, el primogènit de la duquessa i el seu primer marit, Luis Martínez de Irujo, rebrà el principal lot, que inclou, entre altres béns, la Fundació Casa d'Alba, amb els seus palaus de Liria (Madrid) i Monterrey (Salamanca); i el mig centenar de ducats, marquesats, comtats... A més a més, el duc de Huéscar, hereu de la Casa d'Alba, tindrà la responsabilitat de preservar el llegat històric i monumental. Al fill gran d'aquest, Fernando, l'àvia Cayetana li va entregar les claus d'una de les seves propietats més estimades: el palau de Las Dueñas, a Sevilla. Aquesta va ser la sorpresa més gran del repartiment.

Finques i mansions

Notícies relacionades

Entre altres béns, al segon fill, Alfonso Martínez de Irujo, duc d'Aliaga, li va donar la finca de l'antic castell d'El Tejado, a Calzada de Don Diego (Salamanca); Jacobo Fitz-James Stuart, comte de Siruela i exquisit editor, va rebre finques rústiques, i Fernando Martínez de Irujo, marquès de San Vicente del Barco, la mansió de Las Cañas, a Marbella, i propietats agrícoles.

El més mediàtic, Cayetano, comte de Salvatierra, serà el propietari del palau d'Arbaizenea (Sant Sebastià) i del cortijo Las Arroyuelas (Sevilla), i Eugenia, duquessa de Montoro, podrà seguir estiuejant a plaer a les Pitiüses: es quedarà amb la mansió d'Eivissa, a més del cortijo La Pizana (Sevilla). Per als néts de l'aristòcrata també hi ha pastís: una finca al camp per a cada un.