NOVA TENDÈNCIA

Benvinguts a la moda 'lumbersexual'

Aquest nou estil masculí es basa en camises de quadros, barba poblada i falsa deixadesa

Un exemple d’estil ’lumbersexual’.

Un exemple d’estil ’lumbersexual’. / Getty Images / iStockphoto

1
Es llegeix en minuts
RICARD CARDONA / EL PERIÓDICO

Si fa uns anys la moda era ser 'metrosexual', ara és el moment de ser 'lumbersexual'. Les grans personalitats del món del cine i la música --sobretot nord-americanes-- han posat en tendència aquest estil basat en tres grans trets: barba pobladacamisa de quadros i estil deixat.

Si fa uns anys haguéssim vist un home vestit a la manera 'lumbersexual', és probable que haguéssim pensat que era un home rústic o amb problemes d'higiene. No obstant, avui dia, figures com els actors Ryan Gosling ('El diario de Noa') o Tylor Lutner (saga 'Crepuscle') han canviat la percepció d'aquest estil.

L'etimologia de la paraula no enganya: 'lumbersexual', de 'lumber', 'llenyataire' en anglès. I és que aquesta tendència es basa en els homes de les muntanyes que tallaven llenya amb les seves camises de quadros i no perdien temps per afaitar-se i cuidar la seva imatge. Res més lluny de la realitat, els nous homes de moda tenen mil·limètricament mesurat el seu 'look'. De fet, malgrat la percepció de deixadesa i falta d'higiene, els nous 'lumbersexuals' són un exemple d'higiene i cura física.

ALTRES MODES PASSATGERES

Notícies relacionades

El reflex de l'elit serveix de referent per a aquells homes que volen seguir les modes i diferenciar-se de la resta. Afegint-se a la moda dels 'coolturetes' o els 'hipsters', els seguidors de l'estil 'lumbersexual' s'acullen al popular postureig per adoptar la imatge que volen mostrar al món, encara que no correspongui amb la realitat.

Això sí, és molt probable que aquests nous 'llenyataires' portin un iPhone 6 a la butxaca o que la seva camisa de quadros bruta sigui de marca. I evidentment, que no hagin talat mai cap arbre.