FESTIVAL DE CINE DE DONOSTIA

Denzel Washington, a l'arribar a Sant Sebastià: "Estic content de ser al Mediterrani"

L'actor nord-americà va aterrar a la capital donostiarra per recollir el premi als seus 25 anys de trajectòria professional

Denzel Washington agraeix el premi pels seus 25 anys de trajectòria professional.

Denzel Washington agraeix el premi pels seus 25 anys de trajectòria professional. / Alvaro Barrientos (AP)

1
Es llegeix en minuts
SARA SANDALINAS / BARCELONA

L'actor nord-americà Denzel Washington va aterrar a Sant Sebastià com la gran estrella de la 62 edició del Festival de Cine de Donostia i va fer parlar només d'arribar. Washington va respondre a l'Hotel Maria Cristina a les preguntes dels periodistes en una multitudinària roda de premsa juntament amb Antoine Fuqua, director d''El protector', la pel·lícula que obre, fora de concurs, el Zinemaldia. En aquest escenari, l'actor va assegurar que estava "molt content de ser al Mediterrani", una confusió que va alimentar els comentaris a les xarxes socials. L'error de l'actor podria ser degut al fet que conegués Espanya com un país de cultura mediterrània i que, al veure el mar de Cantàbric a Sant Sebastià, cregués que admirava el Mediterrani.

Notícies relacionades

El nord-americà, de bon humor i entregat als fans que l'esperaven a les portes del festival, va afirmar estar satisfet de la seva trajectòria professional, que l'ha portat "a Sant Sebastià", i va reconèixer que la seva carrera ha estat possible gràcies a la "passió" que sempre li ha demostrat el públic. 

Washington va rebre visiblement emocionat el guardó en honor als seus 25 anys de carrera des del 1989 amb 'Temps de gloria', que li va valer l'Oscar al millor actor secundari. És la primera vegada que el Festival de Cine de Donostia entrega el guardó a un actor negre. En el seu últim treball, 'The equalizer', Washington encarna un home de rutina fixa que veu alterada la seva calma quan una dona amb qui comparteix hores de conversa en una cafeteria rep una pallissa de mort. Robert McCall (Washington) deixarà la seva rutinària vida per venjar-se.