escena insòlita

Una associació denuncia que un domador va deixar un ós lligat a un fanal per a anar al bar

Els fets van passar durant la celebració de les festes de Moros i Cristians de la localitat valenciana de Càrcer

Vídeo en què es veu el domador amb l’ós pels carrers de la localitat valenciana de Càrcer. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'associació en defensa dels animals Faada denunciarà davant el Seprona que un domador va deixar lligat un ós a una fanal durant la celebració de les festes de Moros i Cristians de la localitat valenciana de Càrcer, per anar al bar, segons han informat fonts d'aquesta organització.

Els fets denunciats van passar el 7 de setembre, quant una comparsa d'aquesta localitat va contractar amb el domador un espectacle perquè el seu ós ballés i toqués la trompeta durant la desfilada. No obstant, a l'hora de la cercavila es va produir una granissada que va impedir que es desenvolupés la sortida de moros i cristians.

Notícies relacionades

Com que no podia seguir amb la desfilada, l'ensinistrador va optar per desplaçar-se a un bar de la localitat i deixar a l'ós lligat a un fanal. Segons ha denunciat l'associació, l'home va sortir ebri del local i quan va procedir a emportar-se a l'animal, el plantígrad va tractar d'escapar del domador, que "va maltractar" i li va donar diverses "estrebades", segons la seva versió.

La associació ha advertit que no és la primera vegada que denuncien a aquest domador i ha anunciat que aquest dimarts informaran de la situació davant el Seprona.