Donatella Versace obre la setmana de l'alta costura de París

Giambattista Valli, Chanel i Stéphane Rolland presentaran les seves propostes fins divendres que ve

1
Es llegeix en minuts

La setmana de l'alta costura de París s'ha inaugurat aquest diumenge amb les asimetries desconstruïdes de Versace, els volums acurats de Stéphanie Coudert i les cascades de lluentons de Fred Sathal, com a propostes per a la pròxima tardor-hivern 2014-2015.

En la jornada d'obertura de la més exquisida de les passarel·les, les tres col·leccions presentades en el marc del calendari oficial ha estat dissenyades per dones, una coincidència que no sol ser habitual en aquesta meca de la moda. Donatella Versace ha combinat l'armari femení amb el masculí, i ha convertit un vestit jaqueta en una granota amb mig escot paraula d'honor, ajustant una americana amb una cotilla i confeccionant un vestit de nit amb un únic camal.

La cantant i actriu Jennifer Lopez no ha volgut perdre's la desfilada de Versace, que s'ha fet als salons de la Cambra de Comerç de París, prop de l'Arc del Triomf.

Una col·lecció amb ànima medieval

A pocs metres d'allà, va tenir lloc la desfilada de Stéphanie Coudert, una modista francesa que va tornar a la setmana de l'alta costura amb una col·lecció d'ànima medieval. La dissenyadora ha afirmat sentir-se molt feliç, ja que aquesta desfilada significa el seu retorn després d'haver estat treballant durant anys en la intimitat del seu espai de Belleville, un barri popular i bohemi, on confeccionava vestits a mida.

"Érem quatre al principi", va explicar, fins que un dia va entrar a la seva 'boutique' el propietari d'un taller de moda especialitzat en el saber fer típicament parisenc", ha explicat Coudert. Seguint els consells d'aquest empresari, la dissenyadora s'ha bolcat en els volums i ha confeccioneu una col·lecció inspirada en la reina Elionor d'Aquitània, "una dona forta que va escollir el seu destí".

Notícies relacionades

La primera desfilada a l'empara de la Cambra Sindical de l'alta costura ha estat el de la modista francesa Fred Sathal, que feia vuit anys que no es presentava sota aquests exclusius focus. Com a artista plàstica que experimenta amb la moda, ha aconseguit que algunes de les peces que ha confeccionat al llarg de la seva trajectòria s'hagin exposat en diferents museus francesos.

La resta de la setmana estarà marcada per les desfilades de la casa Schiaparelli, de Christian Dior, que revelaran l'última col·lecció dissenyada pel seu director artístic, Raf Simons. A més de les desfilades de Giambattista Valli, Victor&Rolf, Chanel, Stéphane Rolland, Jean Paul Gaultier i Valentino, entre altres.