Dels delinqüents de Krizia als insectes de Bolaño

Brain&Beast fa pujar el nivell de la 080 amb una lliçó de teixits i patronatge

Un model llueix una creació de Krizia en la passarel·la 080 de Barcelona.

Un model llueix una creació de Krizia en la passarel·la 080 de Barcelona. / JOSEP LAGO (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Els joves dissenyadors s'han apoderat del recinte de Sant Pau aquest dijous a la tarda. La primera, Krizia Robustella, ha presentats als seus incondicionals, vestits amb peces seves per a l'ocasió, la col·lecció 'Miami Riot'. Original i transgressora la dissenyadora, una de les més longeves pel que fa a acumular edicions, ha dibuixat una proposta inspirada en uns delinqüents que se'n van de vacances.

Per fer-ho ha confeccionat peces com ara malles i dessuadores per sobre del melic per a elles, i per a ells, bermudes i pantalons 'oversized', d'estil 'hip hop'. Les Pussy Riot han estat presents en les màscares de llana i el logo de la col·lecció estampada en samarretes, idea de la il·lustradora Amaia Arrazola. 

Ratlles, cases brodades, cotxes, pistoles han impregnat una desfilada en què models i convidats s'han sentit còmodes. La joventut de la 080 reclama diversió i Krizia l'hi ha sabut donar.

Escarabats en la 080

'El nen amb els ulls tristos' és el títol de la col·lecció de Manuel Bolaño. Enginyós i transgressor proposa una col·lecció per a la pròxima primavera-estiu 2015 més abrigada del normal. El gallec ha utilitzat teixits com popelín, neoprè, sarga, jacquard, punt i ganxet del grup Gratacós, vambes Reebok i mitjons de HappySocks

La història, dos nens que s'enamoren, i el contacte amb la natura. Tot plegat es mostra en peces com ara camises que deixen al descobert l'esquena, simulant les ales d'un escarabat, accessoris d'or als barrets d'ala ampla, faldilles i vestits de xarxa amb grans escarabats cosits. Tres colors --rosa, borgonya i negre-- tenyeixen una col·lecció sofisticada i elegant. 

Les bèsties de Brain&Beast i la delicadesa de Capell

Notícies relacionades

A les vuit del vespre ha arribat la legió de seguidors dels dissenyadors de Brain&Beast, l'‘afició’ més sofisticada de la 080. La col·lecció, 'Wisfit', es basa en un comportament no adequat, allò que es fa i no s'ajusta al que hi ha establert. Així són ells, ‘underground’. Els dissenyadors han donat una gran lliçó de patronatge amb peces desestructurades i multitud de color.

Una hora abans el recinte de Sant Pau s'ha omplert de romanticisme i delicadesa amb la proposta de Natalie Capell. La dissenyadora dibuixa una dona real que vol sentir-se còmoda, però sobretot molt especial. La col·lecció 'Vent' és una col·lecció de colors neutres, sempre amb el negre com a base, que s'adapten a la figura de la dona. "No tenim talles, s'adapten a la forma del cos, fins a les talles 44 o 46", ha explicat la dissenyadora. Això s'aconsegueix amb teixits com els tuls de seda i licra.