Cita del 25 de febrer al 5 de març

El 'prêt-à-porter' obre la segona setmana de la moda de París

El debut de Nicolas Ghesquière per a Louis Vuitton és un dels actes més esperats

Amaya Arzuaga serà l'única espanyola que presentarà col·lecció a la capital francesa

Un dels dissenys de Corrie Nielsen, en la setmana de la moda del ’ready to wear’ a París.

Un dels dissenys de Corrie Nielsen, en la setmana de la moda del ’ready to wear’ a París. / BENOIT TESSIER (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

Després de la Milano Moda Donna, arriba una altra vegada el torn de París, on arrencava aquest dimarts la seva segona setmana de la moda, la primera va ser la de l'alta costura, i ara és el 'ready to wear', la moda per al dia a dia. L'agenda serà plena de les propostes dels dissenyadors i firmes més prestigiosos del món. Aquest dimarts hi ha presentat col·lecció la nord-americana Corrie Nielsen, que va rebre el premi Fashion Fringe el 2010, i que després de sis temporades desfilant a Londres ha decidit ara debutar a París. 

Les 'maisons' emblemàtiques franceses, com Chanel, Christian Dior, Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, Sonia Rykiel, Lanvin o Givenchy, amb altres firmes reconegudes com Elie Saab, Valentino, Balenciaga o Stella McCartney, també presentaran col·leccions de 'prêt-à-porter'.

Arzuaga, l'única espanyola a París 

La dissenyadora Amaya Arzuaga, que presentarà la seva col·lecció el 3 de març, serà l'única representant espanyola al calendari oficial de la Federació Francesa de la Costura i del 'prêt-à-porter', en què hi ha previstes gairebé un centenar de desfilades en nou dies de moda.

La firma Loewe segueix immersa en el seu procés de transició, que va començar el juny de l'any passat quan es va saber que Stuart Vevers deixava la direcció creativa, i per això es mantindrà absent de la passarel·la fins que debuti Jonathan Anderson.

París estarà marcat pels comiats, com el de la dissenyadora belga Ann Demeulemeester, pertanyent al famós grup dels 'Sis d'Anvers', que ha decidit retirar-se de la seva firma. I també pels debuts, com els primers dissenys d'Alessandro Dell'Acqua per a Rochas, després de la sortida de Marco Zanini a la casa Schiaparelli. 

Nicolas Ghesquière per a Louis Vuitton

L'expectació es reservarà per a l'últim dia, el 5 de març, amb la primera desfilada del dissenyador avantguardista Nicolas Ghesquière per a Louis Vuitton, després de la marxa anunciada per Marc Jacobs el mes d'octubre passat després de 16 anys a Vuitton.

Si un fet emociona entre les grans cases de la moda i els seus més fidels seguidors és el debut d'un dissenyador per a una gran marca, en aquest cas el de Ghesquière, que compta amb una dilatada trajectòria en una de les firmes més emblemàtiques, com Balenciaga, no serà menys. 

El 'paintball' de Jacquemus

La jornada d'aquest dimarts es va tancar amb les desfilades de Cédric Charlier, Anthony Vaccarello i Jacquemus. El dissenyador Simun Porte Jacquemus va presentar una col·lecció basada en el conegut joc del 'paintball' amb enormes vestits i abrics de neoprè que experimenten en colors com el blanc, el groc i el taronja. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, el dissenyador Cédric Charlier s'ha recolzat en la silueta d'una serp per crear un col·lecció plena de referències a aquest rèptil, com per exemple els lluentons que imiten les escames. Pel que fa als colors, són foscos, com el negre, el granat i el blau grisenc, amb alguns tocs de tons 'candy' com el crema, el blau o el rosa. 

L'il·lustrador dels 80 Tony Viramontes ha estat molt present en la desfilada d'Anthony Vaccarello a París. La dona de Vaccarello és una dona sexi de la qual ressalten els vestits 'hip-high' amb espatlles pronunciades, pantalons de pinça, jerseis de coll alt i faldilles llargues amb obertura a una banda. Com feia Viramontes, el vermell ressalta sobre el negre en petits detalls, com per exemple el 'beaty' escollit.