Michael Douglas: "Només volia fer una mica de servei públic sobre el papil·loma"

L'actor assegura que "no lamenta" l'enrenou que ha causat al dir que el seu tumor es deu al sexe oral

Michael Douglas s’arregla la corbata de llacet, el 21 de maig, al festival de Cannes.

Michael Douglas s’arregla la corbata de llacet, el 21 de maig, al festival de Cannes. / ALBERTO PIZZOLI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

"En les últimes 24 hores m'he convertit en la imatge del càncer oral", fei broma l'artista Michael Douglas sobre l'escenari de la 100 gala de la Societat Americana del Càncer, on va recollir el premi Marvin Hamilsch de l'associació nord-americana. Entre bastidors, segons explica el 'New York Post', l'actor va assegurar a un convidat que no lamentava l'enrenou que havia causat al dir que el seu càncer de gola provenia del Virus del Papil·loma Humà, i que aquest provenia de practiques de sexe oral.

"Només vaig voler fer una mica de servei públic sobre el Virus del Papil·loma Humà (VPH), un dels nous tipus de càncer que pot ser controlat  i per al qual hi ha vacunes que els joves poden tenir", va assegurar l'actor durant la citada gala. Així, Douglas va aclarir que amb les seves explicacions de l'origen del càncer --que després va desmentir-- volia advertir la població sobre els riscos d'aquest virus.

Notícies relacionades

LES POLÈMIQUES DECLARACIONS

Douglas va explicar en una entrevista a 'The Guardian' que el càncer li havia provocat la pràctica del cunnilingus, referint-se al fet que el virus causant de la malaltia, el VPH, se li havia allotjat a la boca a causa de la pràctica del sexe oral. Dies després el seu portaveu va negar que això fos així, desmentint l'origen del càncer. Aquestes declaracions van causar molt enrenou i discussions sobre la possibilitat de contraure càncer oral per aquest virus i l'afectació real del VPH en aquest tipus de tumors.