Michael Douglas diu que el sexe oral li va causar el càncer de gola

L'actor nega en una entrevista a 'The Guardian' que el tabac o la beguda tinguessin relació amb la malaltia

Michael Douglas segueix des d’un balcó el Gran Premi de Mònaco d’automobilisme, el 25 de maig passat.

Michael Douglas segueix des d’un balcó el Gran Premi de Mònaco d’automobilisme, el 25 de maig passat. / Luca Bruno (AP)

1
Es llegeix en minuts

L'actor Michael Douglas ha obert un debat al Regne Unit després que en una entrevista al diari The Guardian afirmés que el sexe oral va ser el que va causar el càncer de gola que va patir el 2010.

Douglas, de 68 anys, ha fet aquesta afirmació al ser preguntat sobre si lamentava els anys de beguda i tabac, dos factors que se solen relacionar amb aquest tipus de càncer. "No. Sense voler entrar en detalls, aquest càncer està causat pel virus del papil·loma, que prové de practicar el cunnilingus".

El protagonista de pel·lícules com 'Instint bàsico' o 'Atracció fatal' assenyala que, quan li van diagnosticar el càncer, l'agost del 2010, va pensar que l'estrès que va patir arran dels problemes judicials del seu fill podria tenir relació amb la malaltia, però els dubtes se li van aclarir aviat. "És una malaltia de transmissió sexual la que causa el càncer", insisteix. "I si la tens, el cunnilingus és la millor manera de curar-lo", diu.

Dubtes mèdics

Notícies relacionades

A l'entrevista, Douglas dóna detalls de la seva lluita contra el càncer. Després de visitar una sèrie d'especialistes que no van encertar el diagnòstic, finalment li van detectar el tumor, que ja estava en una fase molt avançada. "Va ser molt dur", explica al recordar la dieta de líquids que prenia --va perdre 20 quilos-- i la quimioteràpia.

Malgrat que el virus del papil·loma està sovint relacionat amb càncer cervical o genital, recentment s'apunta també com a responsable de l'augment de càncers de tipus oral. No obstant, Mahesh Kumar, un cirurgià britànic citat per The Guardian, dubta que el càncer de gola de Douglas fos causat per aquest virus. "Potser ell pensa que va estar més exposat al virus que va danyar el seu sistema immunològic, però, mèdicament, no té sentit".