CONVOCATÒRIA POPULAR

Björk organitza un karaoke a Islàndia per defensar els recursos naturals

La iniciativa 'La veu del poble' pretén despertar la consciència ecològica dels ciutadans

L'objectiu és sumar 15.000 firmes més per lluitar per la propietat estatal de tots els elements naturals del seu país

La cantant islandesa Björk en una foto promocional de fa uns mesos.

La cantant islandesa Björk en una foto promocional de fa uns mesos. / BERNHARD INGIMUNDARSON

1
Es llegeix en minuts

La cantant i compositora islandesa Björk ha organitzat des de dijous i fins dissabte un karaoke popular de tres dies a Reykjavík per defensar els recursos naturals d'Islàndia contra els interessos de les multinacionals estrangeres.

El objectiu de la iniciativa és despertar la consciència ecològica dels seus compatriotes i recaptar firmes per a la campanya que impulsa des de fa mesos per revocar la venda de la companyia energètica estatal HS Orka a la canadenca Magma Energy.

Björk pretén sumar 15.000 firmes més a les 20.000 que ja han recolzat una petició en què es defensa la propietat estatal de tots els recursos naturals d'Islàndia.

La xifra clau de 35.000 persones

La presidenta del país nòrdic, la socialdemòcrata Jóhanna Sigurdardótir, havia dit amb anterioritat que si el 15% dels votants islandesos, unes 35.000 persones, recolzaven una iniciativa d'aquest tipus, no podria ser ignorada pel Govern.

La veu del poble, com ha estat batejat el karaoke popular, ha començat dijous a les tres de la tarda a la Casa Nòrdica de Reykjavík i durarà tres dies seguits.

Altres artistes islandesos

Björk i el conegut ecologista septuagenari Ómar Ragnarsson han estat els encarregats d'obrir amb un duet la marató musical en què també participaran altres populars artistes islandesos i altres ciutadans, segons ha informat la cantant en un comunicat.

Notícies relacionades

"Recuperem els nostres recursos naturals amb cançons", ha defensat Björk, animant els seus compatriotes a participar en el que vol ser el karaoke més gran celebrat a Islàndia, que alberga també de forma simultània iniciatives similars en altres localitats.

Islàndia es recupera encara de la greu crisi econòmica soferta l'octubre del 2008, quan el sistema financer va patir un col·lapse que va col·locar el país a punt de fer fallida.

Temes:

Islàndia Björk