EL XEF DE CALLDETENES RENOVA CAN JUBANY, AMB UNA ESTRELLA MICHELIN

Jubany es regala el restaurant «somiat»

Nandu Jubany, a la renovada i ampliada cuina del seu restaurant, ahir al matí.

Nandu Jubany, a la renovada i ampliada cuina del seu restaurant, ahir al matí. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO BARCELONA

Dos mesos d'obres per remodelar de dalt a baix Can Jubany (Calldetenes, Osona), per guanyar espai, per modernitzar-lo després de 15 anys en funcionament i aspirar a la segona estrella Michelin, i l'hiperactiuNandu Jubany amb prou feines ha pogut disfrutar del resultat. I això que vol passar més temps a casa. El va estrenar dimecres passat i diumenge viatja a Harvard per fer una conferència, dilluns, sobre emulsions dins del cursCuina i ciènciaorganitzat per la universitat nord-americana i la Fundació Alícia. Una iniciativa en què participen els xefs catalansFerran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca, Carles Tejedor, Enric Rovira i José Andrés (asturià format a Catalunya).

Al tornar podrà assaborir els 230 metres quadrats de cuina, el doble de la que tenia abans, amb l'última tecnologia. «Un Ferrari», sospira el xef, que tindrà ajuda extra per pilotar-lo perquè ha passat de cinc a 10 cuiners. La sala de màquines és la ­joia de la corona de la remodelació: un cub de vidre que rep el comensal a l'arribar a l'establiment. En un parell de mesos, els clients més especials podran seure a menjar aquí mateix.Jubany, pur nervi, és un espectacle quan es posa la jaqueta blanca.

Notícies relacionades

«Ens hem regalat el restaurant ­somiat», explica en primera persona del plural, recordant la seva ­dona, l'Anna,imprescindible en el dia a dia de Can Jubany, que ara estrena decoració, estovalles de fil, coberteria de plata, cinc espais perquè els clients es relaxin abans o després de menjar amb un aperitiu, un cafè o una copa... Això els permetrà aspirar a la segona estrella. «Ara jugarem a Primera Divisió. Abans era ­impossible que ens la donessin», ­reconeix.

Amb tants canvis («només hem respectat les parets»), la carta, basada en una cuina catalana actualitzada, introdueix poques novetats. «Anirem canviant a poc a poc. Abans no teníem espai ni mitjans per fer coses que ara sí que podrem fer», promet.