L'ACTOR PARLA PER PRIMERA VEGADA DE LA SEVA MALALTIA A LA TELEVISIÓ

Michael Douglas: «Venceré el càncer»

2
Es llegeix en minuts
QUIM ALMANSA
BARCELONA

Michael Douglasha optat per no deprimir-se i seguir el consell que li va donar el seu pare,Kirk Douglas: no perdre l'optimisme i el sentit de l'humor per lluitar contra el càncer de gola que li van diagnosticar fa unes quantes setmanes. L'actor, de 65 anys, ha confessat al programa Late Show with David Lettermanque el tractament amb quimioteràpia i radiacions és molt agressiu, li provoca nàusees contínues i el deixa «molt tocat». «Aquest càncer el causen, sobretot, les begudes alcohòliques i jo a més fumo. Ara es troba en una fase molt avançada, però hi ha un 80% de possibilitats de recuperació. És una lluita i venceré» va explicar l'artista durant el programa.

Quan acabi el tractament de vuit setmanes, els metges avaluaran si és necessària una intervenció. En funció de la gravetat de la malaltia, l'actor podria arribar a perdre la veu, l'olfacte i el gust, a més de respirar de per vida per un forat a la part baixa del coll.

L'EMPIPAMENT DE ZETA-JONES / La seva dona, l'actriuCatherine Zeta-Jones,va declarar a la revistaPeople que es va enfadar amb els metges per no haver detectat abans el càncer del seu marit. Segons va explicar, «Michaelva anar en diverses ocasions a l'hospital al notar molèsties a la gola i a les orelles, però no li van trobar res». Per aquest motiu, la família se'n va anar de vacances. «Vaig passar un estiu fantàstic ambCatherinei amb els nens a Espanya. Vam anar a Rússia, Sant Petersburg, que és genial», va recordarDouglas.

Notícies relacionades

La situació tampoc és fàcil per aZeta-Jones,casada amb l'actor des de fa 10 anys, que ha relatat aPeople que li està costant molt veure el seu marit malalt. «Sé que hauria de ser forta, però psicològicament no puc. El pitjor de tot és veure el meu marit fatigat, perquèMichael mai es cansava».

Malgrat la seva malaltia,Douglasno pot desaparèixer de la gran pantalla. Actualment prepara l'estrena de la seva pel·lículaWall Street: El dinero nunca duerme,on recupera el paper de Gordon Gekko aWall Street, pel qual va guanyar l'Oscar al millor actor el 1987. L'estrella fins i tot va fer broma al programa deDavid Lettermani va explicar que mai s'havia vist tan bé a la pantalla. «El film mostra una Nova York molt sexi i atractiva. A mi també se'm veu molt bé», va confessar entre rialles l'actor. Michael Douglas comparteix repartiment ambShia LaBeouf,que s'enamora de la filla de Gekko.