Les Cols

Galantina de gallina trufada

1
Es llegeix en minuts
FINA PUIGDEVALL

PARDAS XAREL·LO 2007 16,95€

El perfum i la textura d’aquest blanc del Penedès amb cos s’adapten perfectament a la delicadesa de la galantina de gallina.

INGREDIENTS

una gallina d’1,5 kg, aprox.; 250 gr. de carn picada de porc; ous; sal i pebre; tòfona negra; fuagràs; fruita seca ; xerès.

ELABORACIÓ

Notícies relacionades

Desosseu la gallina per l’esquena i deixeu-la sencera en una sola peça. Prepareu el farcit: barregeu la carn picada amb un ou, sal, pebre i mig got de xerès. Esteneu la gallina sobre la taula amb la pell

per sota. Ompliu-la. Esteneu làmines de tòfona negra i trossos de fuagràs. Després, tanqueu la gallina i cobriu-la amb la seva pròpia pell. Se li ha d’intentar donar una forma arrodonida i allargada. A Les Cols, s’envasa al buit i es cou al forn al vapor a 70º durant 11 hores. A casa, es pot fer de manera tradicional: una vegada la gallina està tancada, cobriu-la amb un drap de cotó fi i lligueu-la. Poseu en una olla caldo d’au, la gallina, dues pastanagues, un porro, una ceba, una branca d’api, una mica de julivert i una fulla de llorer. Enceneu el foc i espereu que bulli. Retireu-ne l’espuma. Deixeu que bulli a foc suau durant unes dues hores. Per acabar, heu de treure la galantina de gallina de l’olla i li heu de col·locar un pes a sobre perquè agafi bona forma. D’aquesta manera, l’heu de deixar reposar d’un dia a l’altre. Serviu la galantina de gallina acompanyada d’una gelatina amb fruita seca i raïm.