EL GRUP GRAVA LA PEÇA QUE FORMARÀ PART D'UNA ANTOLOGIA QUE SORTIRÀ A LA VENDA EL DIA 17

Mecano es reuneix per gravar una 'pseudocopla'

Els integrants del grup Mecano, José María (dreta), Nacho Cano i Ana Torroja, l’any 2005, a Madrid.

Els integrants del grup Mecano, José María (dreta), Nacho Cano i Ana Torroja, l’any 2005, a Madrid. / EFE / ALBERTO MARTÍ

2
Es llegeix en minuts
CARMEN MUÑOZ
BARCELONA

Els nostàlgics de Mecano estan de sort. El grup espanyol més famós del pop dels anys 80 s’ha retrobat de nou per gravar una cançó, María Luz, una peça pròxima a la copla i amb forma literària de romanç que explica una història d’amors i desamors. La cançó s’inclou en el llibre disc Mecano Siglo XXI, que sortirà a la venda el 17 de novembre amb motiu del 30è aniversari de la fundació del grup. El paquet arribarà a les botigues coincidint amb el llançament del joc SingStar Mecano, per a la consola Play Station.

José María Cano (compositor de la cançó), Nacho Cano i Ana Torroja es van reunir fa uns mesos als Angel Studios de Londres i als Estudis Red Led de Madrid per gravar la nova peça per a la qual van comptar amb el suport musical de l’Orquestra London Ensemble, dirigida per Gavin Wright.

PROCÉS LLARG I METICULÓS // «No hubo en Santa cruz,/ ni puede que la haya,/ más guapura de paya/ que la niña Mari Luz», comença la veu d’Ana Torroja a la nova lletra en què José María Cano ha treballat durant mesos, seguint la pauta que ha marcat altres de

les seves grans composicions com Lía, Mujer contra mujer, Naturaleza muerta...

Segons Sony, «el treball de composició ha estat llarg, tranquil i meticulós. En aquest procés, els arranjaments de María Luz han anat perdent vernís de pop per guanyar en classicisme i acostar-se a gèneres purament espanyols, com la copla».

El llibre disc Mecano Siglo XXI, que inclou la cançó inèdita, és l’antologia més completa del grup madrileny fins ara. És una edició en format de llibre de mida gran, amb 96 pàgines que inclouen textos, biografies, fotos, dos CD i dos DVD, que ofereixen els grans repertoris del grup així com gravacions dels seus concerts i videoclips.

Notícies relacionades

Mecano es va separar el març del 1998. Des d’aleshores, els seus protagonistes han seguit camins diferents. José María va compondre l’òpera Luna, que el va portar a la ruïna ja que no va obtenir el favor de la crítica. El retorn del grup Mecano el 1998 amb un àlbum recopilatori el va treure de la ruïna. Ara triomfa amb la pintura, en què firma com a Cano de Andrés.

Nacho Cano dirigeix el musical Hoy no me puedo levantar i es dedica al ioga i a col·laborar amb oenagés a l’Índia. Ana Torroja segueix amb la seva carrera sense grans èxits i fa front a una investigació judicial per defraudar 600.000 euros a Hisenda, per la qual li han posat una fiança d’1,8 milions.

Temes:

Mecano