L'ACTOR VA ASSISTIR DIVENDRES AL CONCERT DE JOHN DOE AMB THE SADIES A LA SALA APOLO

Viggo Mortensen disfruta del rock a Barcelona

Viggo Mortensen, a la sala Apolo divendres, on va assistir al concert de John Doe i The Sadies.

Viggo Mortensen, a la sala Apolo divendres, on va assistir al concert de John Doe i The Sadies. / SERGIO LAINZ

2
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE
BARCELONA

Entre l’apassionat públic del concert de John Doe amb The Sadies de divendres a la sala Apolo, integrat en una nit de rock neotradicional organitzada per Ruta 66 i el segell Houston Party, hi havia l’actor novaiorquès Viggo Mortensen. Entregat com el que més, va cantar les cançons i va aplaudir moltíssim. I no es va amagar al pis de dalt, com va fer un temps enrere Scarlett Johansson, sinó que es va col·locar prop de l’escenari i va disfrutar de l’espectacle tranquil·lament. O gairebé. Perquè al principi va passar bastant inadvertit, però quan va començar a córrer la notícia de la seva presència al local va haver de fer-se fotos, firmar autògrafs i aturar algun flirteig gens subtil; tot plegat ho va fer amb santa paciència.

Una vegada més Mortensen va demostrar ser un astre de Hollywood rarament natural, capaç de transitar còmodament entre nosaltres, els pobres mortals. I al concert no hi va anar amb gales deluxe, sinó en texans, vambes i una samarreta del seu equip de futbol predilecte: el San Lorenzo d’Almagro. També al festival de Venècia va fer publicitat del club amb una bossa amb el seu escut.

CONNEXIÓ LONGEVA // Més que mer actor, Mortensen és un home del renaixement: al seu currículum hi ha lloc per a la poesia, la fotografia, la pintura i, sí, la música. Els més tolkienians recordaran que cantava Aragorn’s coronation a la banda sonora d’El retorno del Rey, una peça de la qual, a més, va fer la música. I també se l’ha vist col·laborar amb l’excèntric guitarrista Buckethead.

Notícies relacionades

O sigui, Mortensen no passava per allà. I això que, segons fonts de Houston Party, ja havia vist John Doe i The Sadies dues nits enrere a la sala Heineken madrilenya. És fan d’un i d’altres, i sobretot dels dos units: a l’estand disposat a Apolo, on va coincidir amb Jason Groth, guitarrista de Magnolia Electric, va aconseguir fins a sis còpies del seu recent disc conjunt Country club; també va comprar un parell del gran New seasons (The Sadies) i, per acabar, un Year in the wilderness (John Doe). Sí, l’amic Viggo està salvant la indústria del disc només amb les seves manetes. Un exemple. A més, col·locava bé els CD després de veure’ls.

Country club és un disc, en essència, de versions country & western, però també s’hi colen fins a quatre números originals. Un d’ells, It just dawned on me, és una nova col·laboració de John Doe i Exene Cervenka, el nucli creatiu del ja mític grup de punk angelí X. Cervenka, diagnosticada fa poc amb esclerosi múltiple, va estar casada amb Mortensen del 1987 al 1998 i va tenir un fill amb ell, Henry.