VIGGO MORTENSEN S'AFEGEIX A UNA LLARGA LLISTA D'ACTORS QUE ARRIBEN AL MIG SEGLE EN FORMA

Els de cinquanta més fantàstics

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA MERINO
BARCELONA

Elles llueixen esplèndides als 50. Madonna, Sharon Stone, Annette Bening, Michelle Pfeiffer, totes han arribat aquest any al mig segle i segueixen lluitant per no veure's desplaçades per l'efervescència de les joves promeses. ¿I ells? No es tracta d'eternitzar el tòpic que elles envelleixen mentre ells maduren, però la realitat és que ells segueixen sent galants amb un estatus a Hollywood que no minva quan compleixen els 50. L'últim que s'ha afegit al club ha estat Viggo Mortensen, però aquest any 2008 també han arribat a aquesta xifra rodona Gary Oldman, Michael Jackson, Prince, Kevin Bacon i Tim Robbins.

Viggo Mortensen va celebrar el seu 50è aniversari el dia 17 d'octubre en un lloc allunyat del món i va aprofitar el retir per meditar sobre la seva vida. L'heroic Aragorn d'El senyor dels anells va arribar a les següents conclusions: tot va més lent ara que quan era jove, necessita dormir més, no pot córrer tan ràpid i se sorprèn quan es posa malalt. No obstant, ni el seu atractiu ni les seves ofertes laborals disminueixen amb els anys.

MÚLTIPLES VOCACIONS

Actualment, Mortensen té pendents d'estrena a Espanya dues pel.lícules, Appaloosa, dirigida pel seu amic i actor Ed Harris, i Good, del brasiler Vicente Amorim. A més, acaba de rodar La carretera, adaptació cinematogràfica de l'apocalíptica novel.la de Cormac McCarthy. La seva dedicació al cine no li ha impedit seguir escrivint poesia (que publica a la seva pròpia editorial), gravar discos de jazz (ja n'ha fet dos), i organitzar exposicions amb les seves fotografies (una gran passió).

Notícies relacionades

Tampoc el mig segle ha significat menys feina per al britànic Gary Oldman, actor de culte a l'espera que l'any que ve s'estrenin tres títols: The unborn, Rain fall i A Christmas carol. Un altre veterà, Tim Robbins, va descobrir la seva estrella al passeig de la fama de Hollywood amb la de la seva dona, Susan Sarandon, el mateix dia que complia els 50. I sense abandonar la militància política activa, defensa les seves interpretacions amb professionalitat i dignitat, i assegura, per exemple, que no es rendirà a la política fàcil de participar en seqüeles de les pel.lícules d'èxit.

De tots els artistes que aquest any han complert el mig segle, només un és una estrella en decadència: Michael Jackson. No obstant, l'ocàs del que va ser nen prodigi no té res a veure amb l'edat que va complir a l'agost. És cert que el seu ídol sempre va ser Peter Pan, però les excentricitats van començar per una infància més que traumàtica. Després van arribar, a més dels èxits, el blanquejament de pell, les operacions estètiques i els escàndols per presumptes abusos a menors.