LA PEL.LÍCULA

'LA PELL' 1981

1
Es llegeix en minuts
EDUARDO DE VICENTE

¿DE QUÈ VA?

Adaptació de la novel.la autobiogràfica de l'escriptor i periodista Curzio Malaparte, ambientada a la Itàlia del 1944. L'oficial italià d'enllaç amb els aliats rep l'encàrrec de fer de guia de la dona d'un senador nord-americà, que ha viatjat en missió humanitària. Junts descobriran les misèries i la violència de la guerra.

¿QUI LA VA FER?

La directora va ser Liliana Cavani (Portero de noche). Els protagonistes van ser Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale i Burt Lancaster.

¿ON ES VA RODAR? A

l'illa de Capri, a Nàpols i a Roma.

L'EQUIP.

La fotografia va ser creada per Armando Nannuzzi, habitual en la filmografia de Luchino Visconti. Els decorats van ser obra de Dante Ferretti, un expert tècnic que ha treballat amb directors com Federico Fellini i Tim Burton. La banda sonora va ser composta per l'argentí Lalo Schifrin.

ELS PREMIS. El sindicat de periodistes cinematogràfics italians va atorgar a Claudia Cardinale el premi a la millor actriu de repartiment.

Notícies relacionades

IMATGES IMPACTANTS.

Va ser molt controvertida pel gran realisme de les escenes: unes dones que ofereixen els seus fills a soldats africans, un braç humà en un plat de menjar i la seqüència en què un home és aixafat per un tanc.