EL DISSENYADOR ANDALÚS VA FER UNA CONFERÈNCIA I VA MOSTRAR LES MILLORS PECES

David Delfín porta el seu estil surrealista al Guggenheim

David Delfín porta el seu estil surrealista al Guggenheim_MEDIA_1

David Delfín porta el seu estil surrealista al Guggenheim_MEDIA_1 / REUTERS / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts

David Delfínha entrat per la porta gran en un museu, el Guggenheim de Bilbao, que dijous es va omplir de moda com a part de les activitats complementàries de la mostraCoses del surrealisme.La sòcia del dissenyador,Bimba Bosé,va tornar a enfundar-se el polèmic vestit forca en unadesfilada-accióun dia després que l'andalús oferís una conferència en el mateix marc, on va mostrar sense embuts al públic el seu procés creatiu (foto).

La desfilada va començar ambBimba Bosévestida amb un frac de tall masculí posat al revés, cantantComo yo te amo,deRocío Jurado.L'acció va continuar amb un espectacle d'"imatges surrealistes" sobre el fons de la mateixa música. En laperformance,el polifacètic modista va mostrar una selecció dels seus treballs més pròxims al surrealisme. Moltes de les peces ja van ser presentades a Cibeles-2002 sota el nom deCour des miracles,una col.lecció plena de reminiscències de l'obra del pintorRené Magrittei del cineastaLuis Buñuelque va provocar un gran escàndol i que va ser durament criticada pels que van considerar que l'artista frivolitzava sobre temes com la violència masclista i la repressió dels talibans.

Notícies relacionades

CAMISA DE QUATRE COLLS A

més a més del ja citat vestit forca, entre els dissenys més transgressors hi havia la corbatabimba,la camisa formigues, el vestit Magritte, el vestit camisa de quatre colls, la camisa sense cap, els pantalons camisa i la camisa amb corbata de pell humana. Són molts els paral.lelismes que manté el surrealisme deDelfínamb la dissenyadoraElsa Schiaparelli.Les seves innovadores creacions, com la faldilla pantaló, les muscleres, les cremalleres, els sintètics i la utilització de pèl de mico segueixen influint en grans firmes comYves Saint Laurent, Gaultier, VersaceiGalliano.David Delfínreconeix també la seva devoció pel treball de la modista italiana.