LA REINA ES VA ENFADAR QUAN LA FOTÒGRAFA LI VA DEMANAR QUE ES TRAGUÉS LA CORONA

Isabel II va perdre la flegma britànica en la sessió amb Leibovitz

1
Es llegeix en minuts
B. ARCE

La reinaIsabel IIva rebre ahir les disculpes de la cadena pública britànica BBC per haver "insinuat erròniament" que la sobirana havia abandonat, molt enfadada, una sessió de fotos en què l'estava retratant la famosa fotògrafa nord-americanaAnnie Leibovitz.

En un avançament del documentalUn any amb la reina,que s'emetrà la tardor vinent, feia la impressió queIsabel IIabandonava furiosa la sala on havia posat per aLeibovitz.L'escena mostrava la reina cami- nant per un corredor del palau de Buckingham, amb la corona i les fastuoses vestidures de l'Orde de Garter, mentre li deia molt molesta a una dama de companyia: "No canviaré res. Ja n'he tingut prou de vestir-me d'aquesta forma. Moltes gràcies".

Segons l'explicació de la BBC, en aquesta seqüència la reina no abandonava, sinó que arribava a la sessió fotogràfica, que va tenir lloc el mes de març passat. "Volem demanar disculpes tant a la reina com aAnnie Leibovitzper qualsevol inconvenient que hàgim pogut causar", deia la nota de l'ens públic.

Notícies relacionades

Malgrat les explicacions oficials, en l'extracte emès del documental, es pot observar que entre les dues dones hi va haver una mica de tibantor. La sobirana, poc acostumada a rebre ordres, es va plantar quan a la fotògrafa se li va acudir insinuar que el retrat "quedaria més bé sense la corona perquè la capa és massa...". Abans queLeibovitz,pogués pro-

nunciar la paraula "extraordinària", la reina la va tallar en sec dient: "¿Menys recarregada? ¿Però què et creus que és, això?". Aquesta és la primera vegada que els britànics veuen la reina perdre la flegma en públic. Les fotos de la polèmica es van fer amb motiu del 80è aniversari de la sobirana i de la seva visita oficial als Estats Units.