CAMERON DIAZ TAMBÉ HA VISITAT AQUESTS DIES EL PERÚ, ON SE CELEBRA L'INTI RAYMI

Bill Gates encapçala la llista de vips a la festa del Sol de Cuzco

1
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Assegut sobre les pedres de la fortalesa de Sacsayhuaman, absort pel ritme de les tinyas (tambors), Bill Gates, l'home més ric del planeta, va decidir anar a Cuzco, on hi havia el centre de l'imperi inca, per unir-se en silenci a l'Inti Raymi, l'ancestral festa d'adoració del déu Sol.

Gates va arribar aquest cap de setmana a Macchu Picchu acompanyat per un discret seguici. Però li va ser impossible passar inadvertit. Per a un nom tan associat al progrés permanent, el viatge a un dels grans enclavaments arqueològics de la regió havia de tenir ressonàncies especials.

Uns 600 actors participen en l'Inti Raymi i reprodueixen l'antic ritual. La festa comença al temple del Coricancha, sobre les pedres del qual es va aixecar l'Església de Santo Domingo, on l'Inca apareix entonant una cançó en quítxua. El ritual prossegueix a la plaça d'Armas, on té lloc la "trobada de dos temps". Allà, l'Inca rep de l'alcalde cusqueño l'entrega d'un quipu (cordes) que li indiquen com governar el poble.

80 EUROS PER ENTRADA

Milers de persones --bona part d'ells turistes que van pagar 80 euros per entrada-- van assistir a la celebració que es realitza cada any el dia 24 de juny. No tots, no obstant, tenien la notorietat de Gates.

Notícies relacionades

Els peruans esperaven veure al Machu Picchu Cameron Diaz, ja que aquests dies ha visitat la ciutadella inca per gravar un programa per a la cadena MTV amb el raper canadenc Sol Guy. Però no va poder ser.

A falta de Cameron, hi va ser l'actriu i cantant australiana Olivia Newton-John. Un altre famós que voltava pel Perú, al balneari norteño de Máncora, va ser l'actor nord-americà Adrien Brody. El protagonista d'El pianista es va trobar en aquella platja amb la seva nòvia, l'actriu espanyola Elsa Pataky, que hi està filmant una pel.lícula.

Temes:

Bill Gates