MOSTRA

Kidman i Pitt enlluernen en una exposició de Leibovitz

La fotògrafa nord-americana exhibeix a Nova York retrats d'artistes polítics i familiars

1
Es llegeix en minuts
NOELIA SASTRE / NOVA YORK

Explorar les meves fotos va ser com entrar en una excavació arqueològica.Susan Sontag,que va estar amb mi durant els anys que recorre aquesta obra, solia queixar-se que no feia prou fotos personals".Annie Leibovitz,la gran fotògrafa nord- americana, explica com es va gestarA photographer's life 1990-2005,que a més d'un llibre és una mostra itinerant organitzada pel Brooklyn Museum, on estarà fins al 21 de gener. Després viatjarà a San Diego i altres ciutats, per aterrar a París i Londres el 2008.

Notícies relacionades

La idea va néixer després de la mort deSontag,el desembre del 2004.Leibovitzvolia repartir un petit llibre amb imatges de l'escriptora entre els seus amics més pròxims. Posant en ordre els arxius va comprovar que tenia moltes més fotos familiars de les que s'imaginava, i va decidir incloure-les en la retrospectiva. "Jo no tinc dues vides. En tinc una, i totes les imatges en formen part: les personals i les professionals". Així repassa els últims 15 anys, amb 200 instantànies del seu àlbum familiar (el naixement de les seves tres filles, la mort del seu pare), els retrats polítics (Bill Clinton, George Bush, Colin Powell), les estrelles de Hollywood (Demi Mooreembarassada,Brad Pitt, Nicole Kidman),William S. Burroughsa Kansas, els paisatges de l'oest nord-americà o el desert de Jordània.

Poderoses imatges capturades per l'objectiu d'aquesta filla d'un militar jueu nascuda a Connecticut fa 57 anys que es va enamorar de la fotografia en un curs nocturn mentre estudiava pintura al San Francisco Art Institute. El 1970 va entrar aRolling Stone,on va firmar la portada deJohn LennoniYoko Onoel dia que el van assassinar. El 1983 es va passar aVanity Fairi el 1998 va començar a publicar aVogue.