8M

Sota el lema ‘Dones x dones’, Gavà prepara una sèrie d’activitats i accions entorn del 8 de març

Gemma Badia ha manifestat que l’arrel del feminisme és la sororitat, i ha afirmat que «l’objectiu és que totes les dones siguem conscients del que ens fa mal i de la importància de continuar unides»

Les activitats programades parlaran de suport, d’intercanvi d’experiències, de la complicitat i confiança que tenen les dones

Sota el lema ‘Dones x dones’, Gavà prepara una sèrie d’activitats i accions entorn del 8 de març

ayuntamiento de gavà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha posat en marxa una programació que aquest any, segons el consistori, té «com a fil conductor la sororitat». L’objectiu és posar en relleu el sentiment de germandat, escalfor i solidaritat entre les dones.

Durant la presentació de la campanya, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha manifestat que l’arrel del feminisme és la sororitat, i ha afirmat que «l’objectiu és que totes les dones siguem conscients del que ens fa mal i de la importància de continuar unides». Badia ha donat un missatge clar: «És necessari que les dones ens mantinguem unides en la lluita pel feminisme i per les igualtats». Per a l’alcaldessa «el que afecta una dona ens afecta totes. Això és la sororitat: empatia, complicitat i aquesta identificació amb els problemes que ens comporta el patriarcat i les desigualtats».

Sota el lema ‘Dones x dones’ les activitats programades parlaran de suport, d’intercanvi d’experiències, de la complicitat i confiança que tenen les dones. Hi haurà propostes que portaran a la reflexió i a debatre sobre la importància de com exercir aquesta solidaritat en femení.

Activitats prolongades durant tot el mes

La programació entorn del 8 de març es va iniciar ahir i es prolongarà durant tot aquest mes. Les activitats que destaquen és la lectura del manifestat del Dia Internacional de les Dones a la plaça Jaume Balmes i la participació en la manifestació de Barcelona.

Notícies relacionades

El dijous 9 de març a l’Espai Maragall, es farà el reconeixement a algunes de les dones referents de Gavà. Mentre que un altre dels actes que aquest any també es recupera és el sopar de dones que tindrà lloc el 10 de març a l’Hotel AC Gavà Mar. Gemma Badia ha manifestat que «és important recuperar aquest esdeveniment que ens permet, precisament, posar en valor la unió de les dones». La programació del 8-M també es complementa amb tallers, exposicions, conferències, debats i accions de sensibilització.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà