Junta de seguretat Local

Les estafes per internet creixen a Gavà després de la pandèmia de la covid

Els robatoris amb força i els robatoris amb violència i intimidació s’han reduït un 12,5% i un 15,6% respecte a l’any 2019

Les estafes per internet creixen a Gavà després de la pandèmia de la covid

ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta Local de Seguretat de Gavà (Baix Llobregat) ha tingut lloc aquesta setmana presidida per l’alcaldessa, Gemma Badia, on s’ha constatat l’evolució de la seguretat a Gavà i s’han establert les línies d’intervenció prioritàries per al futur.

En la reunió amb els responsables dels cossos de seguretat que operen al municipi, entre ells el director general de la Policia de la Generalitat, s’han constatat diferents aspectes sobre la «bona evolució» de la seguretat al municipi del Baix Llobregat. Entre les dades que destaquen són l’increment aquest 2022 passat de les estafes per internet que contraresta amb la davallada notable de delictes amb força.

En aquest sentit, els robatoris amb força i els robatoris amb violència i intimidació s’han reduït un 12,5% i un 15,6% respecte a l’any 2019, quan es fa la comparativa per la tornada a la normalitat després de l’alerta sanitària.

Destaca especialment la davallada dels robatoris amb força a domicili, un 53%. Un descens que l’alcaldessa atribueix «a les bases d’informació compartides que alerten la policia local perquè pugui realitzar una tasca preventiva que permet reforçar la vigilància a les zones on poden actuar els delinqüents».

Índex delictiu -7% de la mitjana de la regió

Això també ha revertit en el descens dels robatoris en interiors de vehicles, i en els robatoris en establiments arran de les reiterades detencions a un delinqüent reincident.

El director dels Mossos, Pere Ferrer, ha volgut aclarir de manera positiva que «si bé estem recuperant la normalitat, Gavà continua sent un municipi molt segur. L’índex delictiu a la ciutat està un 7% per sota de la mitjana de la regió policial, i el conjunt de Catalunya està un 25% per sobre de Gavà».

Delictes d’estafes

Un dels delictes que han experimentat un increment és el de les estafes, especialment a través d’internet, un fet que no només passa a Gavà, sinó una cosa generalitzada a Catalunya i en el conjunt de l’Estat.

Gemma Badia ha volgut aclarir que «és una tipologia delictiva que atribuïm a Gavà perquè és on es denuncia, però el fet delictiu no passa aquí en la majoria dels casos».

Notícies relacionades

Davant l’increment d’aquests fets delictius, l’alcaldessa ha fet una crida a la prevenció que, segons ha manifestat, «passa per la intervenció policial». Per això ha emplaçat una reunió per posar en marxa una intervenció d’informació i atenció a la ciutadania que pot ser més vulnerable, sobretot persones grans que viuen soles.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà