«Donar resposta a les necessitats»

L’Ajuntament de Gavà intensifica la neteja viària per tota la ciutat

La intensificació de la neteja viària es farà cada 15 dies, de dilluns a divendres i dissabtes alterns, en horari de tarda i nit

L’Ajuntament de Gavà intensifica la neteja viària per tota la ciutat

ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha posat en marxa el Pla intensiu de neteja viària amb l’objectiu de reforçar el servei a tots els barris de la ciutat. Les noves actuacions complementen les accions de neteja que es realitzen habitualment amb l’objectiu de «donar resposta a les necessitats de la ciutat i tenir uns carrers cada vegada més nets i sostenibles», segons informa el consistori local.

El nou dispositiu incideix en els aspectes on els treballs manuals del dia a dia no arriben. Segons l’alcaldessa, Gemma Badia, «l’objectiu és fer una neteja intensiva, actuant en un mateix sector de la ciutat cada 15 dies. Prèviament a la intervenció, es realitza una inspecció dels punts on hi ha més brutícia».

La intensificació de la neteja viària es farà cada 15 dies, de dilluns a divendres i dissabtes alterns, en horari de tarda i nit, mitjançant dues actuacions en concret: una escombrada mixta i neteja amb aigua a pressió.

A més el Pla es complementa amb accions per fomentar el civisme i els responsables d’animals de companyia. Es contemplen accions específiques dirigides als propietaris de gossos sobre la necessitat d’adoptar comportaments cívics. En concret, recollir els excrements i netejar les orines. Per facilitar-ho, els agents cívics repartiran ampolles per poder tirar aigua a les miccions i bosses per recollir les defecacions i la Policia Municipal intensificarà la vigilància

Ordenança municipal sobre la gestió de residus

Una altra de les iniciatives en el marc de l’increment de neteja és l’ordenança sobre la gestió de residus, que permet afrontar els reptes en matèria de reciclatge i prevenció de residus que «ens ajudaran a combatre els efectes derivats de l’emergència climàtica així com incrementar els percentatges de recollida selectiva».

La norma regula totes les conductes i activitats dirigides a la prevenció, recollida i transport dels residus domèstics generats a les cases, comerços i serveis municipals. També estableix les condicions en les quals l’Ajuntament ha de prestar els serveis de recollida de residus i com els ciutadans i ciutadanes els han d’utilitzar de manera correcta.

Notícies relacionades

L’ordenança també estableix un règim sancionador, amb infraccions que van des de lleus amb sancions de fins a 750 euros, infraccions greus amb sancions a partir de 1.500 euros i infraccions molt greus amb sancions a partir de 3.000 euros.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà