Dia d’Europa

L’oposició municipal de Gavà no assisteix a la plantació simbòlica d’un arbre per Europa

L’ajuntament celebra el Dia d’Europa amb l’objectiu d’augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local i l’oposició ho qualifica de «gest hipòcrita»

L’oposició municipal de Gavà no assisteix a la plantació simbòlica d’un arbre per Europa
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) s’ha afegit aquesta setmana a la campanya ‘Un arbre per Europa’ impulsada per ‘Equip Europa’, una associació juvenil lligada al Parlament Europeu que té per objectiu promoure la Unió Europea entre els joves i fomentar la participació democràtica de la joventut. Aquesta acció s’emmarca en els actes de celebració del Dia d’Europa i té per objectiu augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat en l’àmbit local. L’acte es va fer dijous passat i l’oposició va acordar no assistir a la plantada simbòlica per tractar-se «d’un gest hipòcrita per part d’un equip de govern que aposta pel Pla de Ponent».

L’acció es va portar a terme al parc del Mil·lenni de Gavà, i va estar precedida de la lectura del manifest firmat pel Consell Català del Movimient Europeu a càrrec de tres joves vinculades a l’oenagé Accede i el Club Bàsquet Gavà. En el text es defensaven els valors europeus com «el respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat i l’estat de dret, així com el respecte als drets humans i les minories».

En la seva intervenció, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va fer una «defensa dels valors europeus i la unió dels pobles per ser més plurals i més forts per poder superar els importants reptes que tenim, en un món cada vegada més global, i combatre les amenaces, com la de l’ascens del feixisme a les institucions i les escissions com el Brexit».

Oposició a l’acte

Segons informa ‘El Bruguers Digital’, des de les formacions de l’oposició han enviat un comunicat conjunt en què recorden que «a causa dels fets ocorreguts els últims dies amb els diferents actes organitzats per l’alcaldessa per donar a conèixer el projecte Gavà Ponent, la visita dels grups inversors i l’aprovació del Pla Local de Vivenda 2021-2027, hem constatat la voluntat de destruir bona part del nostre entorn natural amb la tala de més de 12.000 arbres».

ERC-Gavà, JuntsxGavà, Podem, Ciutadans i el PP afirmen que «els planejaments urbanístics previstos suposen acabar amb gairebé 40 hectàrees de massa forestal del nostre municipi», per la qual cosa, consideren «hipòcrita i incoherent l’acte i la campanya, amb les actuacions previstes».

Notícies relacionades

Els grups municipals diuen que no estan disposats a «blanquejar, aquestes últimes actuacions amb una foto que pugui suscitar interpretacions errònies als gavanencs, cap al nostre posicionament sobre això» i reafirmen el seu recolzament «a la campanya des de la coherència i el respecte al medi natural».

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ecologia