PROJECTE D'ECOEMBES

Gavà premiarà els ciutadans que reciclin correctament els envasos

Els veïns podran aconseguir premis individuals com una bicicleta o un rellotge ecològic, o compartits i crear un jardí vertical a la ciutat

Els participants s'hauran de descarregar una 'app', escanejar el codi de barres dels envasos i reciclar-los als 297 contenidors grocs

zentauroepp55531555 soc gava201022135340

zentauroepp55531555 soc gava201022135340

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns de Gavà compromesos amb el reciclatge rebran a partir d’ara recompenses cada vegada que reciclin les llaunes i ampolles de plàstic de begudes. La iniciativa neix després que el consistori s’hagi afegit al projecte RECICLES, el primer sistema de devolució i recompensa de reciclatge a Espanya desenvolupat per l’empresa Ecoembes.

Gavà es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per incorporar la tecnologia mòbil en aquest hàbit, així com premia els ciutadans que reciclin amb incentius que ajudin a millorar l’entorn més pròxim.

Els participants d’aquest projecte podran reciclar els seus envasos a 297 contenidors grocs que hi ha a la ciutat, als quals se’ls ha incorporat tecnologia per al sistema de recompenses. Entre aquests incentius hi ha productes per fomentar la mobilitat sostenible, com una bicicleta o un rellotge ecològic, o compartir el premi amb la comunitat creant un jardí vertical a la ciutat.

Escanejar el codi de barres en una ‘app’

Escanejar el codi de barres en una ‘app’Per formar part de la iniciativa caldrà descarregar una aplicacióescanejar el codi de barres del producte que es vol reciclar i dipositar-lo al contenidor. Després rebràs «punts» anomenats RECICLES que es podran canviar per les «diferents recompenses que hi ha disponibles».

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, considera que la ciutat «fa un pas més en matèria de reciclatge» i reafirma el seu «compromís per complir amb el medi ambient amb un sistema que prioritza la reutilització i la separació dels residus».

Notícies relacionades

El gerent d’Ecoembres a Catalunya, Xavier Balagué, ha remarcat que la iniciativa és pionera a Espanya, ja que és un sistema que «uneix tecnologia i recompenses» per fomentar el reciclatge. «RECICLES, lluny de ser un projecte de futur, és ja una realitat», assenyala Balagué.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA