FÒRUM G3 GENT GRAN

Voluntaris de Gavà lluitaran contra la solitud de les persones grans fomentant activitats socials

D'altra banda, reobren els casals municipals, després d'uns mesos tancats a causa del confinament, amb una programació adaptada a la situació sanitària

Les tasques del voluntariat consistiran en un acompanyament individualitzat, realització d'activitats o sortides lúdiques en grup reduït

zentauroepp41640594 barcelona 17 01 2018 economia jubilados y pensionistas pensi190129184013

zentauroepp41640594 barcelona 17 01 2018 economia jubilados y pensionistas pensi190129184013 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Fòrum G3 Gent Gran de Gavà posa en marxa un nou servei de voluntariat dirigit a persones grans de la ciutat que viuen soles i no tenen suport familiar. Les tasques dels voluntaris consistiran en un acompanyament individualitzat, realització d’activitats o sortides lúdiques en grup reduït, amb una dedicació mínima de 2 hores dels voluntaris.

El nou servei el promou la Comissió de Voluntariat del Fòrum G3, un espai de participació ciutadana impulsat per l’Ajuntament de Gavà que promou la proposta d’actuacions per a les persones grans actives de la ciutat.

La iniciativa es va fer pública el novembre passat, tot i que no s’ha presentat fins aquesta setmana, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans, a la Torre Lluc de Gavà. Per a l’organització del servei es compta amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències de Gavà i FAGA. El consistori s’encarregarà de la coordinació amb altres institucions, com els serveis sociosanitaris, per arribar a tots els veïns.

«La pandèmia ho ha evidenciat més»

La tinenta d’alcaldessa d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura, Ester Zamorano, ha posat en relleu que aquest projecte era «una demanda» i «preocupació» de la gent gran de Gavà. A més, Zamorano ha afirmat que «la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat més» la necessitat d’aquest servei.

Ara s’iniciarà un procés de difusió i s’organitzaran campanyes d’informació i sensibilització de la ciutadania. Per poder ser voluntari cal tenir més de 18 anys, tenir habilitats socials i capacitat de treballar en equip, relaten des del consistori.

Reobren els casals per a gent gran

Coincidint amb la festivitat de les persones grans, s’han reobert les activitats per a aquest col·lectiu als casals municipals El Centre i Can Tintorer, amb una programació adaptada a la situació sanitària.

Notícies relacionades

Zamorano ha assenyalat que «era important reprendre les activitats», ja que els avis «han sigut un col·lectiu molt castigat» pel virus.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA