A PARTIR DEL SETEMBRE

Aludyne Automotive prepara un ero per acomiadar 79 treballadors i tancar la planta de Gavà

CCOO es mostra en contra de la decisió i denuncia que darrere d'aquesta actuació hi ha una «deslocalització encoberta»

La multinacional preveu el tancament definitiu de la fàbrica al desembre però volen fer efectius els acomiadaments al setembre

zentauroepp54098678 aludyne200713115227

zentauroepp54098678 aludyne200713115227

1
Es llegeix en minuts
ACN

La multinacional nord-americana Aludyne Automotive, dedicada a la mecanització de peces per al sector de l’automoció, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ero) per tancar la planta de Gavà (Baix Llobregat) i acomiadar els 79 empleats, amb una edat mitjana d’entre 40 i 50 anys, segons ha informat CCOO.

L’empresa ha comunicat als empleats el tancament definitiu de la fàbrica al desembre, però preveuen fer efectius els acomiadaments al setembre.

CCOO denuncia una «deslocalització encoberta»

El sindicat ha mostrat el seu rebuig de la decisió i ha denunciat que darrere d’aquesta decisió hi ha una «deslocalització encoberta» a llocs com la República TxecaFrança o la Xina.

CCOO exigeix a la cúpula de la multinacional la retirada de l’ero i l’inici de les negociacions amb la plantilla per trobar una sortida que garanteixi la continuïtat de l’activitat i dels llocs de treball.

Àlex Clavero, delegat de CCOO a Aludyne Automotive, ha assegurat que l’empresa ha utilitzat la crisi de la Covid-19 per tancar una fàbrica amb 50 anys d’història i «sense una causa econòmica ni organitzativa real». La decisió també apunta que els va agafar «per sorpresa», ja que estaven treballant en nous prototips.

L’empresa va fer un erto per força major durant el confinament

Durant el confinament, la companyia va presentar un erto per força major, que encara està en vigor tot i que la majoria de la plantilla ja ha tornat a la feina.

El 26 de juny, la multinacional va comunicar als treballadors l’inici dels tràmits per a la presentació de l’ero. I així, s’iniciava el compte enrere per negociar l’expedient, amb la celebració d’una reunió el 3 de juliol entre la direcció i els treballadors.

Notícies relacionades

Clavero explica que «les multinacionals s’estan aprofitant per cobrar els ertos, treure benefici i tancar les empreses» i ha qualificat d’«ineptitud» l’actitud dels governs per permetre que una empresa vagi així, tot i que Aludyne Automotive ja ha dit que la decisió és «irreversible». La pròxima reunió entre les dues parts es farà el dimecres que ve.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments