INTELLIGENT CITIES CHALLENGE

Els veïns de Gavà podran veure l'efecte mediambiental de les seves accions en un entorn virtual local

El projecte neix en el marc d'una iniciativa de la Comissió Europea per afavorir l'economia circular i la digitalització de les ciutats

Durant els dos pròxims anys, Gavà i Castelldefels rebran assessorament d'experts per aconseguir un creixement verd, intel·ligent i sostenible

foto-izq-ajun

foto-izq-ajun

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les ciutats de Gavà (Baix Llobregat) i Castelldefels (Baix Llobregat) han sigut escollits per formar part del programa Intelligent Cities Challenge, una iniciativa de la Comissió Europea per potenciar les tecnologies emergents.

Un dels requisits per poder presentar la candidatura era tenir més de 50.000 habitants, per això Gavà va plantejar la creació d’un consorci amb el municipi de Castelldefels per poder treballar de manera conjunta.

Durant els pròxims dos anys, els ajuntaments rebran l’assessorament  d’experts i les eines necessàries per tirar endavant el projecte Circular Data Driven Cities (CDDC), una iniciativa de Gavà amb la col·laboració d’UPC,  CETAQUAAigües de Barcelona i Tinkerers.

Una iniciativa verda, intel·ligent i sostenible

El projecte aposta per crear una estratègia basada en l’economia circular i la digitalització, el disseny d’un entorn virtual individualitzat perquè el ciutadà pugui informar-se de la repercussió de les seves accions amb relació a l’empremta de carboni, indicador ambiental que mesura l’emissió  de gasos amb efecte d’hivernacle emesos per un individu o organització.

Notícies relacionades

Gavà-Castelldefels i Terrassa van ser les dues ciutats catalans escollides de les 130 candidatures presentades. 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i el Regne Unit van participar en aquest programa que va seleccionar finalment 88 sol·licituds.

Les ciutats seleccionades faran trobades regulars per a així compartir experiències i poder planificar col·lectivament un canvi, segons apunta el consistori, a gran escala utilitzant les tecnologies més desenvolupades per aconseguir un creixement verdintel·ligent i sostenible.