CULTURA LOCAL

El Parc Arqueològic Mines de Gavà ofereix la visita guiada 'Mineres i deesses'

Es tracta d'«una visita guiada en clau de gènere» que es desenvoluparà just abans del Dia Internacional de la Dona

parc-arqueologic-170519-696x418

parc-arqueologic-170519-696x418

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc Arqueològic Mines de Gavà oferirà dissabte 7 de març l’activitat ‘Mineres i deesses’, que, segons expliquen des de l’Ajuntament, es tracta d’«una visita guiada en clau de gènere». De fet, la iniciativa tindrà lloc just abans del Dia Internacional de la Dona.

L’arqueologia de gènere vol saber on eren i què feien les dones en la prehistòria i identificar les activitats en què van participar. Amb aquesta visita, «intentarem fer ben visibles les dones en la prehistòria, al neolític i a les mines de Gavà», comenten des del consistori.

La visita, que es realitzarà a les 11 h i a les 12.30 h, serà gratuïta i està recomanada per a un públic a partir de set anys. Malgrat ser gratuïta, des del consistori recorden que les places són limitades i que, per tant, és necessari reservar amb temps.

La variscita, la pedra de Gavà

Notícies relacionades

Les de Gavà són les mines en galeria més antigues d’Europa i les úniques dedicades a l’extracció de variscita. Es tracta d’una pedra semipreciosa de color verd que extreien els gavanencs de fa 6.000 anys i amb què s’elaboraven ornaments que eren intercanviats al llarg del Mediterrani.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA