SMART CITY

Gavà obté el distintiu 'Soc Smart'

La insígnia reconeix l'esforç per promoure i aplicar solucions tecnològiques per convertir-se en una ciutat intel·ligent

2

2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya ha acreditat Gavà amb el distintiu ‘Soc Smart’, en reconeixement a l’aposta estratègica del municipi per «convertir-se en una ciutat intel·ligent i millorar la vida de la ciutadania a través de l’aplicació de tecnologia avançada», segons expliquen des del consistori.

‘Soc Smart’ distingeix les ciutats que apliquen la tecnologia per proporcionar als seus veïns uns serveis millors i més eficients; per optar al distintiu, el municipi ha d’estar adherit a l’Observatori Smartcat. També és d’obligat compliment que el Pla d’Actuació Municipal aprovat incorpori l’estratègia ‘smart’, i haver fet algun projecte en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.

També es valora la realització de projectes tecnològics transversals dins de l’ajuntament, l’impuls de la participació ciutadana mitjançant les TIC, així com la col·laboració pública, amb entitats supramunicipals o centres d’investigació en l’execució de les iniciatives, i la cocreació amb la ciutadania.

El projecte ‘Gavius’

Entre les iniciatives que han permès a Gavà obtenir el distintiu ‘Soc Smart’, destaca el projecte ‘Gavius’, que consisteix en la creació d’un assistent virtual de l’Administració pública local per, mitjançant la intel·ligència artificial, comunicar a la ciutadania els ajuts socials que tenen a l’abast, tramitar-los, atorgar-los i percebre-los de manera còmoda, ràpida i senzilla a través d’una aplicació mòbil.

El projecte, liderat per l’Ajuntament de Gavà, s’emmarca en el programa Urban Innovative Actions, promogut i subvencionat per la Unió Europea, i compta amb la col·laboració de set ‘partners’ de diferents àmbits, i forma així la denominada «quàdruple hèlix».

En concret, dues administracions públiques (Ajuntament de Mataró i Administració Oberta de Catalunya); dues empreses del sector privat: Grupo Informático GFI i Ernst & Young; i dos centres d’investigació: Universitat Politècnica de Catalunya i Centre Internacional de Mètodes Numèrics de l’Enginyeria

Notícies relacionades

Gavà rebrà oficialment el distintiu ‘Soc Smart’ durant el pròxim Smart City Expo World Congress, que tindrà lloc entre el 16 i el 19 de novembre a Fira Barcelona Gran Via.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA