EDIFICI HISTÒRIC

Les obres de la nova Unió de Cooperadors de Gavà finalitzaran l'estiu de 2020

La intervenció suposa una inversió d'1 milió d'euros que finança l'Àrea Metropolitana de Barcelona

3

3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou equipament Unió de Cooperadors està previst que entri en funcionament la pròxima tardor. Així ho va anunciar l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, després de la visita realitzada el passat 7 de febrer a l’immoble.

Sánchez va mostrar la seva satisfacció per aquesta actuació que «ens permetrà recuperar un edifici que no només té un valor històric i sentimental per la nostra ciutat, sinó que també té un gran valor patrimonial i arquitectònic».

Un edifici que va ser projectat per Josep Lluís Sert i Josep Torres Clavé i que «representa una nova manera de fomentar les oportunitats de promoció econòmica basades en un model diferent. Un nou equipament que es convertirà en el centre neuràlgic de la innovació econòmica, el recolzament als emprenedors i la cohesió social», segons va assenyalar l’alcaldessa.

«Punt de referència de l’economia col·laborativa»

El projecte neix d’un procés participatiu que es va dur a terme durant l’any 2017 i que va definir el pla d’usos i gestió de l’equipament.

La Unió de Cooperadors convertirà, així, en «un punt de referència en l’ecosistema d’economia col·laborativa», indiquen des del consistori. El nou espai acollirà activitats i iniciatives relacionades amb una economia més lligada a l’economia social, que té una arrel en el model de cooperativa, a l’economia que connecta amb noves formes d’emprenedoria i una economia al servei de les persones.

El projecte de rehabilitació

Les obres de reforma es van iniciar el gener del 2019. Les previsions són que finalitzin cap a l’últim trimestre d’aquest 2020. La intervenció suposa una inversió d’1 milió d’euros que finança l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La rehabilitació ha sigut projectada per l’arquitecta Meritxell Inaraja, que va ser la guanyadora del concurs d’idees convocat per l’AMB. L’obra preserva l’estil i els valors arquitectònics originals, especialment la façana i les escales interiors i s’adapta a les noves necessitats del segle XXI, quant a la seva accessibilitat i seguretat.

Funcionament i gestió

La Unió de Cooperadors serà de gestió municipal. No obstant, s’estableixen canals de coordinació ciutadana i de cogestió amb el grup impulsor, sorgit dels tallers participatius i integrat per membres de diverses entitats i associacions de Gavà i del Baix Llobregat, anomenat Col·lectiu Cooperadors.

Notícies relacionades

La Unió de Cooperadors estarà oberta a qui vulgui pertànyer a la comunitat. Una comunitat formada inicialment per les persones que van contribuir en el seu procés participatiu, els seus seguidors a les xarxes socials i el Col·lectiu Cooperadors.

Més notícies de Gavà en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA