On Catalunya

CANVI CLIMÀTIC

Gavà demana noves mesures per combatre la regressió de les platges

El municipi del Baix Llobregat ha acollit l'acte 'Platges amb futur: Jornada tècnica sobre l'estabilització de les platges al Delta del Llobregat'

zentauroepp42610409 gava    baix llobregat   21 03 2018    barcelona      estado181226212710

zentauroepp42610409 gava baix llobregat 21 03 2018 barcelona estado181226212710 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han celebrat a Gavà l’acte‘Platges amb futur: Jornada tècnica sobre l’estabilització de les platges al Delta del Llobregat’. Durant la jornada, les dues administracions han mostrat la seva preocupació per la regressió de les platges metropolitanes i del litoral català i han demanat més mesures i recursos per frenar-la.

La regressió de les platges «és un problema que ens preocupa. Fa molt temps que hi treballem, analitzant i fent estudis sobre quines són les causes que afecten aquest fenomen de la regressió de les platges, en aquest cas, al municipi de Gavà, però sabem que és un problema que es concentra en altres punts del litoral català i espanyol», ha declarat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

«Pensem que, una vegada s’han fet les anàlisis, és necessari actuar, fer nous programes i aplicar noves mesures que ens permetin revertir o, com a mínim, estabilitzar aquesta regressió,ha afegit. Sánchez ha aprofitat la conjuntura per posar el focus en el canvi climàtic i ha recordat el lema de la Cimera del Clima de Madrid COP25: «És temps d’actuar».

«Minimitzar els efectes dels temporals»

Ramon M. Torra, gerent de l’AMB, ha explicat que, ara, el projecte de futur és«d’estabilització de les platges».Torra ha comentat que les administracions treballen un programa que planteja mesures per actuar sobre el problema com les infraestructures amb «malles tèxtils», que «permeten minimitzar els efectes dels temporals i minimitzar les pèrdues de sorra, perquè es puguin recuperar després d’un temporal».

Notícies relacionades

Torra també ha intervingut per reclamar més recursos econòmics i ha explicat que, per a això,«necessitem que hi hagi govern a l’administració general de l’estat, que hi hagi pressupostos i puguem desenvolupar les mesures».

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA