02 d’abr 2020

Anar al contingut

ACCÉS A LA PLATJA

L'ús del vehicle privat per arribar a la platja de Gavà baixa un 15% els tres últims estius

La platja es consolida com el recurs turístic més atractiu per als visitants, que la valoren amb un notable

El Periódico

L'ús del vehicle privat per arribar a la platja de Gavà baixa un 15% els tres últims estius

JOAN PUIG

L’entrada de vehicles a Gavà Mar durant els caps de setmana i dies festius dels mesos d’estiu s’ha reduït un 15% des de la posada en marxa del Dispositiu de Mobilitat Sostenible a la Platja, segons indiquen des de l’ajuntament. Els registres d’entrada de vehicles al barri marítim indiquen que aquest estiu han accedit a Gavà Mar 8.122 vehicles menys que en mateix període del 2016: s’ha passat de 54.392 a 46.270.

El dispositiu es va engegar a l’estiu del 2017 amb l’objectiu de «millorar la fluïdesa del trànsit i preservar els valors naturals i el caràcter urbà residencial de Gavà Mar» a partir de dos eixos d’intervenció: la promoció de l’accés a la platja en transport públic, en bici o a peu, i la restricció de les platges d’aparcament lliures mitjançant la implementació de zones taronja d’aparcament exclusiu per a residents a Gavà durant els caps de setmana i dies festius.

Les línies interurbanes L-94 i L-95 registren un creixement sostingut del 8% des de l’estiu del 2016. Aquesta temporada, el nombre d’usuaris durant els caps de setmana i dies festius ha vorejat els 175.000.

També destaca l’acceptació de la línia L-77, que enllaça Sant Joan Despí amb Gavà Mar passant per l’aeroport. Els caps de setmana i dies festius de juliol i agost passats, es van registrar més de 28.800 viatges, la qual cosa representa un augment del 24% respecte al mateix període del 2018.

La platja, principal recurs turístic

El 58% de les persones que visiten Gavà a l’estiu ho fan per disfrutar de la platja. Per a un 15% la principal motivació són les activitats en la naturalesa, i per a un 12% el turisme cultural. Així es desprèn de l’enquesta realitzada a més de 730 persones al Punt d’Informació Turística instal·lat a Gavà Mar durant la temporada alta de bany.

De les persones enquestades, un 72% era de fora de Gavà, principalment d’altres municipis del Baix Llobregat (34%) o de l’àrea metropolitana (21%). El 50% venia en família i prop del 40% ho feia més d’una vegada per setmana. Quant al mitjà de transport utilitzat per arribar a la platja, el 58% ho feia en cotxe, i un 16%, en autobús.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA