CITA EUROPEA

Conversió en zona de vianants de carrers, fires i bicicletades per celebrar la Setmana de la Mobilitat al Baix Llobregat

Ciutats com Gavà i Cornellà acullen durant tota la setmana activitats dedicades a promoure hàbits de mobilitat saludables i sostenibles

L'acte central de la iniciativa serà la BaixCicletada, que se celebrarà aquest diumenge 22 de setembre a nou localitats de la comarca

dsc 8006

dsc 8006

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos municipis del Baix Llobregat s’uniran aquest diumenge per celebrar de manera conjunta la 16a edició de la BaixCicletada, que serà l’acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM) i que posarà el colofó a una setmana d’activitats en diferents municipis de la comarca que, com Cornellà o Gavà, acullen diferents iniciatives per commemorar aquesta cita, que se celebra del 16 al 22 de setembre i que compleix ara 20 anys. 

Cornellà, l’acte central propi de la setmana tindrà lloc el mateix diumenge a la plaça de l’Església i la carretera d’Esplugues, que estarà tancada al trànsit a l’altura de la rambla Anselm Clavé. Allà, els cornellanencs podran assistir a una nova edició de la Festa de la Mobilitat Sostenible, que arriba aquest any sota el lema general de la setmana ‘Camina amb nosaltres’.

Entre les principals novetats de la cita hi hal’organització d’una marxa nòrdica i una mostra en la qual els assistents podran provar diferents vehicles familiars com ara ‘cargobies’, bicicletes per a nens o tàndems, i que se sumen a altres propostes habituals com la mostra de vehicles elèctrics i els tallers artístics.

Previ a l’esdeveniment, la ciutat acollirà també altres activitats per commemorar la iniciativa, com un taller de reparació de bicicletes (18/09) o ‘jugateques ambientals’ amb activitats educatives sobre la qualitat de l’aire i el soroll, que s’organitzaran al parc de Can Mercader i del Canal de la Infanta el mateix diumenge.

Recorregut històric a peu i E-Fira a Gavà

En el cas de Gavà, la conversió en zona de vianants del carrer Sant Isidre entre plaça Catalunya i el carrer Gaudí s’acompanyarà d’altres propostes, com un recorregut històric a peu per alguns dels elements més significatius del patrimoni arquitectònic i cultural gavanenc, que finalitzarà amb música en directe al parc de la Torre Lluc (20/09).

A més, el dissabte 21 la plaça Jaume Balmes acollirà l’E-Fira, una fira dedicada a la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i les noves tecnologies que donarà mostra de les novetats en mobilitat elèctrica, robòtica, sistemes de generació d’energies renovables i eines per millorar l’eficiència energètica.

Bicicletada popular a Viladecans

Altres municipis com Viladecans també han volgut afegir-se a la iniciativa. En aquest cas, i com la localitat –igual que Gavà– no forma part de la BaixCicletada, s’ha organitzat un recorregut en bici propi de 3,7 km pels ciclocarrils de la ciutat (22/09), amb l’objectiu de donar a conèixer aquests espais implantats a l’estiu.

Aquests ciclocarrils, que compten amb un sol carril en un sentit i pels quals no circulen autobusos, no formen part de la xarxa bàsica de carril bici ni de vehicles, i tampoc pertanyen a les zones industrials. Estan limitats a 30 m/h i els comparteixen vehicles privats, bicicletes i patins, i estan pensats per fer baixar de la vorera els nous vehicles de mobilitat personal.

Notícies relacionades

Per la seva banda, altres localitats de la comarca com araSant Boi, Esplugues i Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts–que acolliran diverses activitats de divendres a diumenge– se sumaran diumenge a la BaixCicletada per commemorar la cita, a la qual també s’han adherit ciutats com ara Castelldefels i el Prat, i que tornarà a posar el focus en la necessitat d’adoptar hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables.

notícies de GavàViladecans iCornellà

Temes:

Transports